Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai atskleidė tikslus Europos irklavimo čempionate

Europos irklavimo čempionate Liucernoje Lietuvai atstovaus penkios įgulos. Lietuviai į Šveicariją išvyko tiesiai iš treniruočių stovyklos Graikijoje.
Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (kairėje) triumfavo pasaulio pirmenybėse Bulgarijoje.
Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė (kairėje) triumfavo pasaulio pirmenybėse Bulgarijoje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį prasidedančiame čempionate dalyvaus penkios mūsų šalies įgulos. Moterų porinę dvivietę irkluos Ieva Adomavičiūtė ir Milda Valčiukaitė, o pavienę dvivietę – Amerikoje mokslus baigusi ir į Lietuvą sugrįžusi Viktorija Senkutė bei Kamilė Kralikaitė.

Vyrų porinę dvivietę irkluos Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius, porinę keturvietę – Giedrius Bieliauskas, Rolandas Maščinskas, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius, o vienvietę – Mindaugas Griškonis.

Pasak Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) generalinės sekretorės Ingos Daukantienės, buvo planuojama į čempionatą siųsti ir dvivietę be vairininko irkluojančius Mantą Juškevičių ir Povilą Stankūną, tačiau per treniruočių stovyklą nugaros traumą patyrė M.Juškevičius ir įgula buvo priversta grįžti į namus.

LIF norėjo šią įgulą pakeisti kita, tačiau nepavyko: broliai dvyniai Dovydas ir Domantas Stankūnai, šiemet baigiantys mokyklą, šį savaitgalį turi laikyti valstybinį lietuvių kalbos egzaminą.

Į Šveicariją išvyko ir Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis bei treneris Zigmantas Gudauskas, medikų personalas, čempionatą stebės LIF prezidentas Dainius Pavilonis.

„Silpnų komandų čempionate nebus. Kaip pavyko treniruočių stovykla Graikijoje, kaip ten buvo padirbėta, paaiškės čempionato metu Šveicarijoje. Mūsų įgulos per kontrolines varžybas Trakuose atrodė neprastai. Sportininkams pasakėme, kad šis čempionatas yra jums, o ne federacijai. Šie metai – atrankos į Tokijo olimpines žaidynes metai, todėl ypač svarbu per čempionatą negauti traumų bei nesugadinti viso sezono.

Šiame Europos čempionate nebus kovojama dėl kelialapių į Tokiją, tai bus daugiau žvalgytuvės prieš rugpjūčio pabaigoje ir rugsėjo pradžioje Lince (Austrija) įvyksiantį pasaulio čempionatą, kur jau vyks olimpinė atranka.

Mūsų pagrindiniai varžovai, žinoma, atidžiai stebės, kaip yra pasirengusi mūsų rinktinė, kokie pasikeitimai įvyko mūsų įgulose.

Tituluoti Lietuvos irkluotojai Liucernoje, manau, nesistengs atskleisti savo stipriausiųjų pusių. Netgi Mindaugas Griškonis prasitarė, kad per šį čempionatą prioritetas bus ne pelnyti medaliai, o kvalifikuotų valčių skaičius. Užimtos dvi devintos vietos gali būti geriau už vieną pirmą, tą žino ir LIF“, – sako LIF viceprezidentas Edmundas Daukantas.

Lietuvos vyrų porinėje keturvietėje nėra 2017 m. pasaulio ir Europos čempiono Martyno Džiaugio, kuris toliau gydosi traumą.

„Norėčiau po čempionato mūsų irkluotojus pamatyti sveikus ir gerai nusiteikusius. Svarbiausia Liucernoje – save pasitikrinti, palyginti savo ir varžovų jėgas. Skaičiuoti medalius ir sportininkus girti ar barti už pasirodymus nesinorėtų“, – sakė E.Daukantas.

Naujieji Europos čempionai paaiškės sekmadienį.

Pernai Glazge vykusiame Europos čempionate sidabrą iškovojo vyrų porinė keturvietė, kurią irklavo D.Nemeravičius, S.Ritteris, R.Maščinskas, A.Adomavičius, vienvietininkas M.Griškonis iškovojo sidabrą, o I.Adomavičiūtė ir M.Valčiukaitė – bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius