Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos irkluotojų olimpinė delegacija – tarp gausiausių pasaulyje

Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) patvirtino galutinį šalių, iškovojusių teisę deleguoti sportininkus į olimpines irklavimo varžybas, sąrašą.
Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas
Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas / Augusto Didžgalvio nuotr.

Daugiausia įgulų Rio de Žaneire turės britai, olimpinėse varžybose turėsiantys net 12 valčių. Didžiosios Britanijos atstovų nebus tik tarp moterų vienviečių ir keturviečių varžybų dalyvių.

11 valčių į olimpines žaidynes deleguos JAV, po 10 – Naujoji Zelandija ir Vokietija, po 8 – Australija, Lenkija ir Olandija, po 7 – Kanada, Kinija ir Prancūzija, po 6 – Danija, Italija ir Rusija, o po 5 – Lietuva, Baltarusija, Čekija, PAR ir Rumunija.

Iš viso olimpinėse žaidynėse dalyvaus 69 valstybių komandos.

Penkios Lietuvos įgulos (10 irkluotojų ir vienas atsarginis) kelialapius į olimpines žaidynes užsitikrino labai anksti ir jau senokai kryptingai rengiasi varžyboms. Jiems FISA informacija apie pasibaigusią atranką svarbi tuo, kad visi sužinojo savo galimus varžovus.

Vienvietes irkluojantys Lina Šaltytė ir Mindaugas Griškonis turės net po 28 varžovus, o kitų mūsų įgulų laukia daug mažiau konkurentų.Rolandui Maščinskui ir Sauliui Ritteriui dviviečių varžybose iššūkį mes Australijos, Azerbaidžano, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Kroatijos, Kubos, Naujosios Zelandijos, Norvegijos, Prancūzijos, Serbijos ir Vokietijos komandos, o Donatai Vištartaitei ir Mildai Valčiukaitei – Australijos, Baltarusijos, Čekijos, Danijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, JAV, Kinijos, Lenkijos, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos ir Vokietijos irkluotojos.

Vyrų porinių keturviečių varžybose lietuviams Žygimantui Gališanskiui , Dovydui Nemeravičiui, Martynui Džiaugiui, Dominykui Jančioniui ir Aurimui Adomavičiui teks susikauti su Australijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Kanados, Lenkijos, Rusijos, Šveicarijos, Ukrainos ir Vokietijos atletais.

Paskelbtas ir valstybių, kurios deleguos sportininkus į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes sąrašas. Lietuvai šiose varžybose atstovaus vardinį kvietimą gavęs Augustas Navickas. Kartu su juo Brazilijoje varžysis 24 šalių sportininkai.

Vyrų vienviečių varžybose A. Navickui teks varžytis su irkluotojais iš Australijos, Brazilijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, JAV, Kenijos, Kinijos, Korėjos, Olandijos, Rusijos ir Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius