-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelas Phelpsas stebi naują plaukimo žvaigždę, bet pats grįžti neketina

Legendinis JAV plaukikas antradienį pareiškė, jog „netrokšta“ sugrįžti į plaukimo varžybas, nors aktyviai domisi sporto šaka, kurioje pats pasiekė tiek daug.
Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina.
Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina. / „Scanpix“ nuotr.

Interviu naujienų agentūrai AP M.Phelpsas teigė, esąs patenkintas gyvenimu už baseino ribų ir nekantriai laukia antro savo vaiko gimimo.

„Dabar esu laimingas būdamas ten, kur esu, o aš esu laimingas ten, kur yra mano šeima, – sakė M.Phelpsas. – Turime daugiau tikslų, kuriuos norime pasiekti ne sporte.“

Ir prieš ketverius metus jis buvo baigęs plaukiko karjerą, bet grįžo į baseiną ir plaukė Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Ir taip iškovojęs daugiausiai medalių per visą olimpinių žaidynių istoriją, 2016 metais jis pridėjo dar penkis olimpinius aukso ir vieną sidabro medalį Brazilijoje.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina.
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina.

Po olimpinių žaidynių M.Phelpsas dar kartą pasitraukė iš plaukimo, ir, šįkart yra labiau apsisprendęs.

Su savo žmona Nicole jis laukiasi antrojo vaiko, kuris turėtų išvysti pasaulį po penkių mėnesių. Pora augina ir 16 mėnesių sūnų Boomerį.

„Neturiu noro – netrokštu – sugrįžti atgal,“ – sakė 32 metų amerikietis.

Jis buvo pasėjęs šiek tiek abejonių prieš kelis mėnesius, kai užsiminė, jog nežinia kaip jausis dėl galimo sugrįžimo stebėdamas pasaulio plaukimo čempionatą Budapešte.

Bet čempionatas vasarą praėjo, laikas tiksi, o noras grįžti neatsirado. M.Phelspas sužavėtas stebėjo savo įpėdinio Caelebo Dresselio pasirodymą, kai naujas JAV plaukimo talentas laimėjo septynis aukso medalius Budapešte.

21 metų plaukikas iš Floridos prisidėjo prie M.Phelpso ir Marko Spitzo, kurie iki šiol vieninteliai buvo laimėję tiek titulų per svarbiausias metų plaukimo pirmenybes.

„Džiaugiuosi, kad Caelebas nusprendė nustebinti šiais metais, o ne praėjusiais, – šyptelėjo M.Phelpsas, iš viso iškovojęs 28 olimpinius medalius, iš jų 23 aukso, per savo karjerą. – Man patinka stebėti, kad jis plaukia taip gerai, kai manęs nebėra.“

„Scanpix“ nuotr./Caelebas Dresselis
„Scanpix“ nuotr./Caelebas Dresselis

Pastaruoju metu M.Phelpsas dalyvauja įvairiose reklamos kompanijose, nes rėmėjų jam netrūksta, bet dar daugiau laiko skiria žmonai ir savo sūnui Boomeriui.

„Jis praleido vaikščiojimo periodą ir nusprendė iškart bėgti, – juokavo M.Phelpsas. – Jis laksto po namus kaip užsuktas, mums linksma kartu baseine, kur jis taškosi be sustojimų.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina.
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas džiaugiasi gyvenimu, šeima ir sugrįžti į varžybas neketina.

Vos tik pabudęs po nakties, jis eina ir eina. Mūsų šeimoje nėra lėtų judesių. Jis mėgsta viską daryti greitai. Manau, kad tai geras ženklas.“

Su C.Dresseliu ir Katie Ledecky priešakyje JAV komanda tikriausiai liks pasaulio plaukimo lyderė ir dominuos 2020 metų olimpinėse žaidynėse. Net ir be M.Phelpso.

„Laikas visiems judėti pirmyn, – sakė M.Phelpsas. – Ir žiūrėti, kaip kiti žmonės pasiekia savo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius