Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 09 /18:18

Nerimo signalas iš Japonijos – Lietuvos olimpiečio testas parodė abejotiną rezultatą

Lietuvos plaukikų komanda šios savaitės pradžioje išvyko į Japoniją ruoštis Tokijo olimpinėms žaidynėms, bet jau pirmosiomis dienomis susidūrė su nesklandumais. Japonijos žiniasklaida pranešė, kad vienas iš Lietuvos sportininkų užsikrėtė COVID-19, bet lietuviai tai neigia.
Dano Rapšio išvykimas į Tokijo olimpines žaidynes
Dano Rapšio išvykimas į Tokijo olimpines žaidynes / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Japonijos žiniasklaidos kanalas „The Mainichi“ cituoja Hiracukos miesto pranešimą, kad koronaviruso teigiamo testo sulaukė „į ketvirtą dešimtį įkopęs plaukikas iš Lietuvos“.

Antradienį į Japoniją išvykusioje Lietuvos plaukikų delegacijoje yra šeši sportininkai – Danas Rapšys (26 m.), Giedrius Titenis (31 m.), Deividas Margevičius (26 m.), Andrius Šidlauskas (24 m.), Simonas Bilis (27 m.) ir Kotryna Teterevkova (19 m.).

Japonai pranešė, kad vos atvykęs į oro uostą Tokijuje Lietuvos plaukikas sulaukė neigiamo testo atsakymo, bet kitą dieną prasitestavęs netoliese nuo sostinės esančioje Hiracukoje jau sulaukė teigiamo rezultato.

Vis dėlto Lietuvos tautinis olimpinis komitetas paneigė šią informaciją.

„Japonijos žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie Lietuvos plaukimo rinktinėje nustatytą Covid-19 atvejį nėra teisinga.

Kiekvieną rytą visiems Lietuvos delegacijos nariams atliekami antigeno testai. Šiandien vieno iš sportininkų testas parodė abejotiną rezultatą, todėl atletas buvo išvežtas į ligoninę PGR testui. Šis buvo neigiamas.

Šeštadienio rytą Japonijos laiku sportininkui bus atliktas dar vienas PGR testas, kurio rezultatus pranešime“, - rašoma penktadienį vakare išplatintame LTOK pranešime.

Lietuvos plaukikai praėjusį antradienį iškeliavo į Japoniją, kad priprastų prie vietos sąlygų prieš liepos 23 dieną prasidedančias olimpines žaidynes.

Iš viso Hiracukoje prieš Tokijo žaidynes ketina apsistoti 63 sportininkai, treneriai ir oficialūs asmenys iš Lietuvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius