-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paaiškėjo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinės sudėtis

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai pradeda tarptautinių varžybų sezoną. Pirmasis pasaulio taurės varžybų etapas vyks gegužės 18-20 dienomis Vengrijos mieste Segete. Lietuvai atstovaus devynios įgulos.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / A.Pliadžio nuotr.

Baidarių vienviečių 200 m varžybose startuos Arturas Seja ir Ignas Navakauskas, baidarių dviviečių 1000 m nuotolyje varžysis Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, baidarę keturvietę 500 m distancijoje irkluos Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Mindaugas ir Simonas Maldoniai.

Penkios įgulos dalyvaus kanojų varžybose. Vienviečių kanojų 200 m distancijoje startuos Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas, pastarasis dalyvaus ir vienviečių 1000 m nuotolyje. Kanojų dviviečių 1000 m distancijoje prie starto linijos stos dvi Lietuvos įgulos – Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas bei Ilja Davidovskis ir H.Žustautas.

„Olimpiniai prizininkai A.Lankas ir E.Ramanauskas kartu su broliais Maldoniais irkluos keturvietę, nes tai – olimpinė distancija. 200 m dviviečių baidarių distancija, kurioje lietuviai iškovojo bronzą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, buvo išbraukta iš žaidynių programos, todėl jiems tenka persiorientuoti. Tas pats laukia ir H.Žustauto, kuris jėgas išbandys dvivietėje kanojoje 1000 m nuotolyje. 200 m vienviečių kanojų varžybos taip pat tapo neolimpinėmis, mums tai labai skaudžiais atsiliepia, nes šioje distancijoje turime du stiprius kanojininkus. Kiti lietuviai irkluos sau įprastas distancijas“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Po pasaulio taurės varžybų pirmo etapo, paaiškės Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri dalyvaus Europos čempionate birželio 8-11 d. Serbijos sostinėje Belgrade. Skirtingai negu pasaulio taurės varžybose, Europos čempionate šaliai vienoje rungtyje gali atstovauti tik vienas irkluotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius