-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulio irklavimo čempionato pusfinaliuose – keturios Lietuvos įgulos

Trečiadienį Austrijoje vykstančiame pasaulio irklavimo čempionate po pakartotinių kvalifikacinių bei ketvirtfinalių plaukimų paaiškėjo, kad pusfinaliuose varžysis keturios įgulos iš Lietuvos.
Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė
Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmasis vietą pusfinalyje išsikovojo Augustas Navickas (PR1 M1x), kuris pakartotiniame kvalifikaciniame plaukime distanciją įveikė per 10 minučių ir 32.470 sekundės ir savo plaukime nusileido tik amerikiečiui Blake’ui Haxtonui.

„Nuotaikos smagios, viskas vyksta pagal planą, – po finišo kalbėjo A.Navickas. – Gal norėjosi kiek stipriau pasirodyti, tačiau džiaugiuosi, kad jau esu pusfinalyje. Dabar reikia patekti į finalą, nes kitaip bus sunku su kelialapiu į Tokijo paralimpines žaidynes“.

Kelialapius į Tokijo paralimpines žaidynes iškovos greičiausių irkluotojų septynetas. „Matau, kad varžovai po paskutinių varžybų atvažiavo sustiprėję, – kalbėjo A.Navickas. – Mano pirmasis startas kiek nepavyko, tačiau antruoju esu patenkintas. Tikiu, kad viskas bus gerai“.

nuotr. Rimanto Navicko/RGB Pictures/Augustas Navickas ir Zigmantas Gudauskas
nuotr. Rimanto Navicko/RGB Pictures/Augustas Navickas ir Zigmantas Gudauskas

Bilietą į pusfinalį kiek vėliau išplėšė ir porinę dvivietę irkluojantys Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius (M2x). Distanciją lietuviai įveikė per 6 minutes ir 18.660 sekundės bei finišo liniją kirto antri.

„Po finišo pasikalbėjome su Sauliumi apie irklavimo metu padarytas klaidas, – kalbėjo D.Nemeravičius. – Padarėme nemažai smulkių klaidų, kurios mums neleido irkluoti greičiau. Tačiau viskas bus gerai, nes klaidas žinome. Pasistengsime jų vengti artėjančiuose startuose. Žengėme didelį žingsnį į priekį. Kelialapis į olimpines žaidynes jau arčiau“.

Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes porinių dviviečių valčių klasėje iškovos greičiausiųjų vienuoliktukas.

Lietuvos irklavimo federacijos nuotr./Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius.
Lietuvos irklavimo federacijos nuotr./Saulius Ritteris ir Dovydas Nemeravičius.

Vienviečių valčių klasėje Mindaugas Griškonis (M1x) ketvirtfinalio plaukime distanciją įveikė per 6 minutes ir 50.590 sekundės. Vietą pusfinalyje užsitikrinęs lietuvis savo plaukime nusileido tik vokiečiui Oliveriui Zeidleriui.

„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis
„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Griškonis

Po pakartotinio kvalifikacinio plaukimo į pusfinalį prasibrovė ir moterų porinės dvivietės (W2x) įgula Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Distanciją jos įveikė per 6 minutes ir 56.410 sekundės bei pirmosios kirto finišo liniją.

„Šis plaukimas buvo „arba/arba“, nes žinojome, kad turime patekti tarp dvylikos stipriausių įgulų. Kelialapius į Tokijo olimpines žaidynes iškovos vienuoliktukas, todėl šiandien jaudinomės tarsi prieš paskutinį startą, žinojome, kokia atsakomybė gula ant mūsų pečių, – po finišo kalbėjo M.Valčiukaitė. – Džiaugiamės po finišo, tačiau matome, kur turime tobulėti iki kitų startų, jei norime sėkmingai žengti kitą žingsnį“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė

Pusfinaliai, kuriuose dalyvaus Lietuvos įgulos, vyks penktadienį (rugpjūčio 30 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius