-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Be olimpinio finalo likęs Danas Rapšys: „Galbūt net per greitai pradėjau“

Danas Rapšys pirmasis iš Lietuvos plaukikų šoko į olimpinį Tokijo baseiną ir pusę distancijos plaukė pasaulio rekordo tempu, bet išsikvėpė ir į finalą nepateko.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr.

Nors plaukikai pripratę atrankos varžybose plaukti rytais, o pusfinaliuose ir finaluose – vakarais, Tokijuje viskas atvirkščiai – buvo prisitaikyta prie televizijos auditorijos visame pasaulyje ir startai vyksta neįprastais laikais.

Tad ir D.Rapšys į naujutėlaitį Japonijos sostinės baseiną atvyko ne sau įprastu laiku.

Galbūt tai ir išmušė lietuvį iš vėžių. Fantastiškai startavęs ir pirmavęs pirmuosius 200 m D.Rapšys plaukė taip greitai, kad net lenkė pasaulio rekordo tempą, bet netrukus išsikvėpė.

Nuplaukus 300 metrų lietuvis nukrito net į penktą vietą, o atgauti kvapo nesugebėjo ir finiše, iš septynių varžovų aplenkdamas tik vieną.

Galiausiai, D.Rapšys liko tik septintas tarp aštuonių plaukikų 400 m laisvuoju stiliumi atrankos plaukime.

Lietuvis 400 m įveikė per 3:46.32 min. ir nuo plaukimo nugalėtojo vokiečio Benneto Henningo Muhlleitnerio atsiliko 2,65 sek.

Tai lėmė, jog D.Rapšys liko be finalo, į kurį iš 35 atrankos plaukimuose pasirodžiusių atletų pateko aštuoni greičiausi plaukikai.

Bendroje įskaitoje 26-erių plaukikas užėmė 13-ą vietą.

„Galbūt net per greitai pradėjau, dėl to ir matėsi, kad pabaigoje sunkiau buvo, – po finišo sunkiai atgaudamas kvapą kalbėjo D.Rapšys. – Net sunku pasakyti, reikia išsiaiškinti, kaip pradėjau, kur baigiau ir kokios klaidos buvo, kad būtų aiškiau. Dabar nemačiau, kaip plaukiau, sunku pasakyti.“

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys

Lietuvis pripažino – starte jautėsi kiek komfortabiliau, bet pajuto sunkumus distancijai persiritus į antrąją dalį.

„Pradžia buvo pakankamai lengva, o po to jaučiau, kad šiek tiek grybšnis sunkesnis darosi. Jautėsi, jautėsi“, – atsiduso D.Rapšys.

Paklaustas, ar galėjo turėti įtakos tokiam jo pasirodymui tai, jog plaukti teko vakare, plaukikas nebuvo linkęs suversti tam kaltės.

„Vakarais man pakankamai gerai plaukiasi, tad sunku pasakyti“, – sakė lietuvis.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys

D.Rapšys pasitaisyti galės perpus trumpesnėje distancijoje – 200 m laisvuoju stiliumi. Jos atrankoje lietuvis startuos sekmadienio popietę Lietuvos laiku.

Plaukiko trenerė Ina Paipalienė penktadienį Lietuvos žurnalistams buvo užsiminusi, kad svarbesne distancija D.Rapšiui laiko 200 m nuotolį, o 400 m distancija gali tapti savotišku apšilimu.

Tačiau nesėkmingai ilgo nuotolio plaukime pasirodęs lietuvis kol kas apie sau palankesnę rungtį dar nemąsto – pirmiausia D.Rapšys nori atgauti jėgas ir pailsėti.

„Sunku kažką pasakyti, nes esu labai pavargęs. Noriu nueiti, pailsėti, o tada galėčiau kažką pasakyti. Dabar nieko nežinau“, – užbaigė panevėžietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius