Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukimo treneris Algimantas Juozaitis: „Bus gerai, jei Rūta laimės bronzą“

Olimpinis pirmadienis gali būti labai džiaugsmingas. Tiesa, didžiausia Lietuvos viltis Rūta Meilutytė Brazilijoje nei kvalifikacijoje, nei pusfinalyje nežibėjo, o ketvirtas rezultatas tiek viename, tiek kitame plaukime suteikia daugiau nerimo nei pasitikėjimo.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Jos abu plaukimai parodo, kad Rūta žaidynėms nėra maksimaliai pasiruošusi. Ji niekada nelinkusi pralaimėti, todėl manęs neįtikina tokie pasvarstymai, jog ji taupo jėgas prieš finalą. Ką čia pritaupysi? Gerų plaukikių neišgąsdinsi, blogas vis tiek aplenksi.​

Nelabai suprantu, kokia prasmė lėkti tuos pirmus 50 metrų virš savo galimybių? Tai yra trenerio klaida. Nuo starto paėmus per didelį tempą, „užkala“ raumenis, dėl to finiše jai nebeužtenka jėgų.

Tiesą sakant, matau ir daugiau klaidų Rūtos plaukime. Ji atrodo per daug susikausčiusi, vėluoja dirbti kojomis. Dėl to buvo toks trūkčiojimas, kuris tikrai nepadėjo.

Norėčiau būti neteisus, tačiau netikiu, kad Rūta laimės. Jei ji bus trečia ir laimės bronzą – bus labai geras rezultatas.

O kas laimės, man sunku pasakyti. Visą dėmesį buvau sutelkęs į Rūtą, todėl apie kitas plaukikes galiu kalbėti tik žiūrėdamas į protokolą. O tai nėra profesionalu“, – pasakojo ilgametis Lietuvos plaukimo rinktinės treneris Algimantas Juozaitis.

Be Rūtos, šiandien savo pasirodymą pradeda ir olimpinė vicečempionė Gintarė Scheidt. Jos galimybės tapti olimpine čempione vertinamos beveik taip pat kaip ir R.Meilutytės.

VIDEO: Rio ritmu! B.Užkuraitytė-Statkevičienė Lietuvos plaukikams linki nepersivalgyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius