Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po istorinio starto D.Rapšys žvalgėsi atgal: „Širdyje aš turiu auksą“

Antradienio vakarą Danas Rapšys Kataro sostinėje Dohoje džiaugėsi didžiausiu savo karjeros laimėjimu. Pasaulio plaukimo čempionato 200 metrų laisvu stiliumi rungtyje lietuvis iškovojo sidabro medalį.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmasis Dano medalis pasaulio čempionatuose olimpiniame 50 metrų baseine.

28-erių panevėžietis distanciją įveikė kiek lėčiau nei pusfinalyje – per 1 min. 45,05 sek., finišavo antras ir pelnė sidabrą.

Už lietuvį finale vos 0,3 sek. greitesnis buvo Pietų Korėjos atstovas Sunwoo Hwangas (1 min. 44,75 sek.).

Priminsime, kad 2019-aisiais pasaulio čempionate šioje pačioje distancijoje D.Rapšys buvo labai arti aukso, nes finale finišavo pirmas, bet po akimirkos buvo diskvalifikuotas už judesį prieš startą ir nusirito į aštuntą poziciją.

„2019 metais iškovojau aukso medalį neoficialiai ir aš jį kaip ir turiu širdy, tai dabar šis sidabras yra... kitoks. Bet vis tiek finalas yra finalas – viskas kitaip. Kalbėjome su plaukikais, kad finale vis tiek bus viskas kitaip nei pusfinalyje ar ryte. Pabaigoje jau buvo nelengva, bet medalis yra medalis“, – po sidabrinio finišo kalbėjo D.Rapšys.

Kuo šis plaukimas skyrėsi nuo pusfinalio, kai Danas buvo greičiausias tarp visų dalyvių ir pasiekė antrą geriausią savo karjeros rezultatą – 1 min. 44,96 sek.?

„Stengiuosi būti su savimi, sugrįžti į save, viską apgalvoju, kitaip jaučiuosi, nes nebuvo rytinio plaukimo kaip vakar. Bandai pasižiūrėti per apšilimą, kaip jėgos atrodo. Bet tiesiog žinai, kad viskas, paskutinė rungtis – turi padaryti tai, ką gali ir viskas. Kito karto nebus“, – kalbėjo plaukikas.

Šio sidabro medalio panevėžietis nevadino ryškiausia savo karjeros pergale.

„Sakau, širdyje aš turiu auksą. Man gali duoti, kad ir penkiolika tų medalių, bet aš žinau, kad ten buvau. Turiu širdyje auksą. Žinau, kad kitiems dabar smagu, man taip pat. Bet aš visada žinojau, kad galiu. Faina“, – teigė D.Rapšys.

Paklaustas apie puikią sportinę formą, kuri teikia daug vilčių prieš taip pat šiemet vyksiančias Paryžiaus olimpinės žaidynes, plaukikas šyptelėjo.

„Čia sportas. Vieną dieną nesuplauk – viskas, nebereikia. Krepšinyje neįmesk porą metimų, atrodo, viskas, gali daugiau nebemėtyti. Aš tai priimu kaip normalų dalyką. Suplaukiau, ok, vadinasi, kovojo, viskas gerai. Rytoj nesuplauksi, kažkas nutiks – reikš, kad nebegali kovoti. Normalu, per tiek metų pripratau“, – šyptelėjo pasaulio vicečempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius