-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 09 /21:52

Po nesėkmės Rio žaidynėse Rūta Meilutytė apie kitą trenerį negalvoja: „Turiu fantastišką komandą“

Londono olimpinė čempionė Rio de Žaneire pirmadienį nesugebėjo apginti savo čempionės titulo. Rio olimpiniame baseine lietuvė liko septintoje vietoje ir pripažino, kad po finišo naktį beveik nemiegojo. Artimiausi R.Meilutytės planai – ilgas poilsis ir apmąstymas, kas padaryta ne taip. Be to, plaukikė dabar tęs mokslus ir laikys abitūros egzaminus.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Vytauto Dranginio nuotr.

Kalbėdama su žurnalistais antradienio popietę plaukikė atrodė pavargusi, tačiau šypsojosi ir bendravo nuoširdžiai atsakydama į klausimus. Lietuvė pripažino beveik nemiegojusi, daug dalinosi ateities planais ir išreiškė palaikymą savo treneriui Jonui Ruddui.

– Kaip jaučiatės po vakarykščio starto?

– Naktį tikrai užmigti sekėsi sunkiai, gal miegojau apie valandą. Jaučiuosi geriau. Po starto iškart buvo labai daug emocijų, bet dabar jaučiuosi gerai. Galiu visame tame matyti gerus dalykus ir daryti išvadas.

– Ar jau dabar galėtum pasakyti, kas lėmė tokį prastą rezultatą?

– Daug dalykų lemia rezultatą – kai kurie fiziniai, kai kurie psichologiniai. Sunku pasakyti tiksliai, kas buvo – atidaviau visas jėgas, dariau viską, ką galėjau. Toks tiesiog yra sportas, o paskutinieji metai man nebuvo lengvi.

– Buvote patyrusi traumą – ar ji yra pagrindinė prasto rezultato priežastis? Galbūt padaryta klaidų pasirengime?

– Mūsų pasirengimas iš tiesų buvo labai geras. Nuo Londono olimpiados, tie 2015 ir 2016 metai man buvo vieni geriausių treniruočių prasme, kokius aš esu turėjusi. Darbas ir visos treniruotės buvo darytos, kaip reikėjo. Su treneriu esame labai patenkinti pasirengimu. Rezultato gal tokio nesitikėjome, žinoma, išvadas ir kažkokius pakeitimus darysime.

Sunku pasakyti tiksliai, kas buvo – atidaviau visas jėgas, dariau viską, ką galėjau. Toks tiesiog yra sportas

Trauma yra labai sunkus iššūkis sportininkui. Aš niekada nesu turėjus tokios rimtos traumos, man tai buvo vienas didžiausių iššūkių. Rugsėjį nežinojau, ar olimpinėse žaidynėse tikrai galėsiu dalyvauti. Užtruko gydymas ilgai – normaliai plaukiau tik vasarį. Tai buvo sunku ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Prisidėjo ir įvairūs kiti dalykai ir iš asmeninės pusės, bet nenorėčiau apie tai plačiau kalbėti.

– Ar žmonių ir visuomenės spaudimas pasiekti rezultatą, medalį, sutrukdė jums pasirodyti geriau?

– Aišku, norėjau aukso, kas savaime suprantama. Nepavadinčiau to spaudimu – tai yra žmonių palaikymas, nežiūriu kaip į spaudimą. Tai man suteikia jėgų ir papildomos motyvacijos, nematau to kaip naštos. Tas mūšis baseina gal labiau yra manęs pačios su savimi.

– Po finišo matėme jus verkiančią. Ašaros rodo, kad tai skaudžiausias vakaras karjeroje?

Visiškai nuo mokslų neatsitraukiau, stengiausi palaikyti viską šviežią. Skaičiau knygas, domėjausi, bet pirma vieta buvo olimpiada

– Tos ašaros netikėtai užklupo. Vienas iš skaudžiausių tikrai. Man šis startas reiškė labai labai daug. Tam rengėmės nuo pat Londono, kiekviena diena buvo su tikslu į šį startą. Finišuoti ir matyti savo vardą tik 7-oje vietoje nebuvo geriausias jausmas.

– Amerikietė Lilly King po finišo dar kartą išreiškė griežtą nuomonę apie Juliją Jefimovą.

– Labai džiaugiuosi, kad laimėjo amerikietė ir dėl to ką ji pasakė, kad išreiškė savo nuomonę. Lilly pasielgė drąsiai, kad po to, kai tapo čempione pasakė, ką galvojame mes visos.

Nemanau, kad Julija turėjo varžytis, kaip ir bet kuris kitas dėl dopingo baustas atletas neturėtų varžytis olimpinėse žaidynėse. Mes norėtumėme, kad mūsų sportas būtų švarus, kad olimpinės žaidynės būtų švarios, kad visi turėtų lygias sąlygas.

– Kokie dabar jūsų planai?

Labai džiaugiuosi, kad laimėjo amerikietė ir dėl to ką ji pasakė, kad išreiškė savo nuomonę. Lilly pasielgė drąsiai, kad po to, kai tapo čempione pasakė, ką galvojame mes visos.

– Per pastaruosius ketverius metus daugiausiai atostogų turėdavau mėnesį per metus sudedant visas atostogas. Dabar ilsėsiuosi bent mėnesį, tikriausiai ilgiau. Daug planų, kada tiksliai grįžti neturiu. Trenerio požiūris panašus į mano.

Konkrečių susitarimų tarp manęs ir trenerio nėra jokių. Aš grįžtu į Lietuvą ir viskas priklausys nuo manęs. Plimute mano namai manęs laukia, turiu ten butą. Nežinau, kada grįšiu, bet tikrai grįšiu. Tiesiog ilsėsiuosi ir per daug apie planus ir įsipareigojimus tikrai negalvosiu.

– Ar žadate studijas tęsti Plimute?

– Laukia manęs mokyklos baigimas, egzaminus atidėjau – teks juos atlikti. Visiškai nuo mokslų neatsitraukiau, stengiausi palaikyti viską šviežią. Skaičiau knygas, domėjausi, bet pirma vieta buvo olimpiada. Dabar bandysiu pasivyti, ką praleidau.

Norėčiau studijuoti Plimute, jeigu man tai tik pavyks. Tiems dalykams skirsiu daugiau laiko ir savo minčių. Per ateinančius pora mėnesių daugiau apie tai galvosiu.

VIDEO: Po skaudaus pralaimėjimo nusiraminusi R.Meilutytė: apie ašaras, trenerį ir ateitį

– Lietuvos žiniasklaidoje kalbinti plaukimo specialistai išreiškė nuomonę, kad jums reiktų vykti treniruotis į JAV. Ką apie tai galvojate?

– Ačiū už pasiūlymą. Aš esu laiminga, kur aš esu. Viskas su mano komanda yra labai puiku. Negalėčiau turėti geresnės komandos, turiu puikų trenerį, puikų salės trenerį. Šauni komanda ir negalvoju jos greitu metu keisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius