Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytės rungtyje triumfavo 17-metė iš Aliaskos, J.Jefimova liko be medalio

Tokijo olimpinėse žaidynėse antradienio rytą Lydia Jacoby laimėjo auksą Aliaskai. 17-metė amerikietė triumfavo 100 m krūtine plaukimo finale.

Rungtyje, kurioje daug metų dominavo Rūta Meilutytė, o šiose olimpinėse varžybose pusfinalį pasiekė Kotryna Teterevkova, – staigmena.

Lydia Jacoby buvo laikoma tarp favoričių, bet finale buvo ir garsesnių vardų nei 17-metė amerikietė, kilusi iš šaltojo pasaulio regiono.

Ji yra pirmoji iš Aliaskos kilusi plaukikė olimpinėse žaidynėse per visą istoriją, o debiutas tapo auksiniu.

„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą.
„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą.

Galingas finišas 100 m krūtine finale padėjo L.Jacoby laimėti, įveikus distanciją per 1 min. 4,95 sek.

„Aš tikrai varžiausi dėl medalio, žinojau, kad galiu iškovoti, – sakė L.Jacoby. – Nesitikėjau aukso medalio, tad kai pažiūrėjau į švieslentę, buvo beprotiška.“

Atrankoje olimpinį rekordą pagerinusi ir pusfinalyje taip pat greičiausiai plaukiusi Tatjana Schoenmaker (1 min. 5,22 sek.) iš Pietų Afrikos laimėjo sidabrą. Šįkart 24 metų plaukikė nebuvo tokia greita kaip atrankoje.

„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą. Sidabras atiteko Tatjanai Schoenmaker, o bronza - Lilly King (dešinėje).
„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą. Sidabras atiteko Tatjanai Schoenmaker, o bronza - Lilly King (dešinėje).

Bronza atiteko titulo neapgynusiai Rio de Žaneiro olimpinei čempionei, pasaulio rekordininkei Lilly King. 24 metų amerikietė plaukė per 1 min. 5,54 sek.

„Aš tokia laiminga dėl Lydia, – tvirtino L.King. – Man patinka JAV plaukimo krūtine ateitis, kad kažkas perima šalies sėkmę.“

„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą. Ją sveikino Lilly King.
„Scanpix“ nuotr./Lydia Jacoby iškovojo olimpinį auksą. Ją sveikino Lilly King.

Ketvirta finišavo Jevgenija Čikunova (1 min. 5,90 sek.), o penkta – dar viena Rusijos plaukikė Julija Jefimova (1 min. 6.02 sek.).

Šešis kartus pasaulio čempione tapusi J.Jefimova savo kolekcijoje turi 3 olimpinius medalius, bet nė vieno aukso.

„Kovojau iki pabaigos, bet rezultatas visiškai ne toks, kokį planavau. Aiškinsimės. Darbo įdėta labai daug. Iš pradžių su Davidu Salo Amerikoje, paskui technikos detalės taisėme su tėčiu. Aišku, nesu pratusi, kad olimpiadoje turiu tik vieną startą, – sakė J.Jefimova, kuri neplauks 200 m krūtine, nes joje nepraėjo atrankos Rusijoje. – Jei spręstume pagal šios dienos rezultatą, vargu, ar šiose žaidynėse parodyčiau įspūdingą rezultatą ir kitoje rungtyje. Deja, šioje olimpiadoje aš ne tokios sportinės formos, kokios turėčiau būti.“

„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova liko penkta Tokijuje.
„Scanpix“ nuotr./Julija Jefimova liko penkta Tokijuje.

29 metų J.Jefimova dar nepatvirtino karjeros pabaigos, nors anksčiau kelis kartus buvo užsiminusi, kad Tokijo žaidynės jai bus paskutinės.

„Visi man sako, kad važiuočiau po trejų metų į Paryžių. Visi, išskyrus mano tėvą (J.Jefimovos tėvas – plaukimo treneris). Kol kas nežinau. Po kiekvienos olimpiados man kyla vienas ir tas pats klausimas. Dar nuo Pekino žaidynių. Bet nuo to laiko praėjo, Dieve mano, 13 metų! O aš vis dar stoviu prieš jus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius