-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 21 /09:26

Rusai triumfuoja: FINA panaikino Julijos Jefimovos diskvalifikaciją

Panašu, jog Rusijos sporto valdininkai pasiekė savo. Šios šalies plaukimo rinktinės treneris Sergejus Kologorovas triumfuodamas pareiškė, kad Tarptautinė vandens sporto šakų federacija (FINA) panaikino 24-erių metų Julijos Jefimovos, kuri yra laikoma pagrindine Rūtos Meilutytės varžove, diskvalifikaciją.
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu patvirtinti informaciją, kad laikina Julijos diskvalifikacija buvo anuliuota, – sakė Sergejus Kolmogorovas. – FINA vis dar turi priimti galutinį sprendimą šioje byloje, tačiau manau, kad viskas juda gera linkme.“

Tiesa, tai dar nereiškia, kad J.Jefimova jau galės startuoti olimpiadoje, bet leis sportininkei sugrįžti į treniruotes.

Kalifornijoje rusę nuo 2011-ųjų treniruoja žymus JAV treneris Dave'as Salo, tačiau R.Meilutytės treneris Jonas Ruddas apie šią partnerystę turi savo nuomonę.

Tik treneris su žema etika ir morale galėtų priimti plaukikę, kuri du kartus turėjo teigiamą dopingo testą.

„Tik treneris su žema etika ir morale galėtų priimti plaukikę, kuri du kartus turėjo teigiamą dopingo testą. Tai yra neeilinis atvejis ir aš nežinau kodėl tai vyksta“, – niršo britas.

Dabar rusės byla dėl dopingo vartojimo bus svarstoma sporto arbitražo teisme, kuris gegužės 30 dieną priims sprendimą dėl sportininkės dalyvavimo Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Plaukikės atstovai į FINA kreipėsi ir anksčiau, prašydami panaikinti suspendavimą, kad J.Jefimova galėtų dalyvauti olimpinėje atrankoje, tačiau tuomet prašymas buvo atmestas.

Rusijos sportininkė buvo diskvalifikuota po to, kai jos kraujyje buvo rasta draudžiamos medžiagos mildronato pėdsakų. Šis preparatas yra draudžiamas nuo šių metų pradžios, bet sportininkai apie sankcijas už jo vartojimą buvo įspėti dar praėjusių metų rugsėjį.

Mildronato J.Jefimovos kraujyje buvo rasta ne viena kartą. Pirmasis teigiamas dopingo testas užfiksuotas vasario 15-ąją, kai mėginį paėmė FINA. Po devynių dienų JAV antidopingo agentūros paimtas mėginys parodė tą patį rezultatą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė ir Julija Jefimova

Priminsime, kad dėl draudžiamų medžiagų vartojimo J.Jefimova diskvalifikuota antrą kartą karjeroje. 2013 metų spalį jos organizme aptikta dehidroepiandrosterono.

Už tai FINA rusei skyrė 16 mėnesių diskvalifikaciją, nors paprastai sportininkai diskvalifikuojami dviems metams. FINA nuolaidžiavo neatsitiktinai – J.Jefimovai buvo leista dalyvauti 2015 metų pasaulio čempionate Kazanėje.

Jei dabartinės sankcijos nebūtų buvę panaikintos, J.Jefimovai būtų grėsusi aštuonerių metų diskvalifikacija ir karjeros pabaiga.

Visgi rusai sugebėjo pačiupti gelbėjimosi ratą, kurį prieš kurį išmetė pasaulinės antidopingo agentūra (WADA), nusprendusi, kad iki 2016 m. kovo 1 dienos įkliuvę atletai, kurių mėginyje rasta mažiau nei 1 mikrogramas mildronato, nebus baudžiami.

Jau anksčiau Rusijos plaukimo atstovai trynė rankomis ir kalbėjo, kad ši išlyga leis J.Jefimovai išlipti sausai iš šio dopingo skandalo ir ji galės dalyvauti 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius