Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida apie J.Jefimovą: „Dužo mūsų medalių viltis Rio žaidynėse“

Ketvirtadienį iš pirmųjų pagrindinių Rusijos sporto portalų pozicijų nesitraukia žinia, apie plaukikės Julijos Jefimovos diskvalifikaciją. Apgailestaujama, kad Rusijos plaukimo rinktinės lyderei gali tekti su plaukimu atsisveikinti visam gyvenimui. Taip pat primenama, kad Rusijos plaukikai treniravosi ir gyveno JAV.
Julija Jefimova
Julija Jefimova / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Jefimova – nauja mildronato auka“, – skelbia sport-express.ru. Straipsnyje nurodoma, kad Rusijos plaukimo rinktinės lyderei gresia diskvalifikavimas visam gyvenimui:

„Kiekvieną savaitę mildronatas įplieskia naują skandalą, kuriame minimos Rusijos sporto žvaigždės. Dabar jis pasiekė ir plaukimą. Didžiausią mūsų medalių viltį Rio olimpinėse žaidynėse.“

Pasaulinė antidopingo agentūra pranešė, kad šiuo metu daugiau nei šimto sportininkų mėginiuose rasta draudžiamos medžiagos. Kol kas oficialiai įvardinti apie 14 iš jų. 10 šių sportininkų yra iš Rusijos.

Sport.ru rašo apie tai, kad dopingo aukomis tampa Rusijos sportininkės, gyvenančios JAV. J.Jefimova, kaip ir dopingo skandale atsidūrusi tenisininkė Marija Šarapova, treniruojasi ir gyvena Amerikoje. Pasaulinė antidopingo agentūra pranešė, kad šiuo metu daugiau nei šimto sportininkų mėginiuose rasta draudžiamos medžiagos. Kol kas oficialiai įvardinti 14 iš jų. 10 šių sportininkų yra iš Rusijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dopingas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dopingas

J.Jefimova daugiau nei prieš metus dėl anabolinių steroidų vartojimo jau buvo diskvalifikuota 16 mėnesių. Tada ji teisinosi gėrusi papildus ir nežinojusi, kad jų sudėtyje yra draudžiamųjų medžiagų, nes prastai kalba angliškai.

Sovsport.ru praneša, kad Rusijos plaukimo federacija jau oficialiai gavo pranešimą, kad J.Jefimovos dalyvavimas varžybose stabdomas.

Tekste taip pat akcentuojama, kad Rusijos plaukikų grupė varžyboms ruošėsi užsienyje, todėl dopingo klausimas turėtų būti keliamas sportininkų treneriams iš JAV ir plaukikų kuratoriui Sergejui Iljinui.

Kitame šio portalo straipsnyje pateikiama S.Iljino pozicija. Jis teigia, kad Rusijos sportininkai nežinojo apie mildronato uždraudimą.

„Dabar bandome aiškintis, kas atsitiko. Jokios informacijos iš Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) mes negavome“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius