Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rūta Meilutytė pateko į 100 metrų krūtine finalą

Lietuvė Rūta Meilutytė tęsia sėkmingą pasirodymą pasaulio plaukimo čempionate Stambule (Turkija). Penktadienio vakarą jai pavyko prasiveržti į 100 metrų krūtine distancijos finalą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“ nuotr.

Pusfinalyje lietuvė distanciją įveikė per 1:04,81 ir buvo pirmoji savo pusfinalio plaukime. Tiesa, ji plaukė lėčiau nei kvalifikaciniame plaukime penktadienio ryte.

Greičiausia pusfinalyje buvo pirmajame plaukime pirma finišavusi danė Moeller Rikke Pedersen, distanciją įveikusi per 1:04, 11. Trečia pusfinalyje, po Rūtos Meilutytės, liko jamaikietė Alia Atkinson (1:04.99).

Lietuvė penktadienio rytinėje sesijoje įveikė 100 metrų krūtine kvalifikaciją ir geriausiu rezultatu pateko į pusfinalį. R.Meilutytė pasirodė paskutiniajame 7-ajame plaukime ir finišo sienelę palietė pirmoji. 15-metės laikas – 1:04, 69. Tai naujas Lietuvos rekordas.

Iš viso Turkijoje auksinė žuvelė jau pagerino 7 Lietuvos rekordus – kiekvienas jos pasirodymas atnešė naują įrašą šalies rekordų istorijoje.

Penktadienio vakare vieną aukso medalį jau iškovojusi R.Meilutytė dar dalyvaus 100 metrų kompleksinio plaukimo finale. Starto pradžia 20:52 val.

Finalinis 100 metrų krūtine plaukimas vyks šeštadieno vakarą, 20:00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius