-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 26 /20:06

Į Lietuvą sugrįžusi R.Meilutytė: „Vienas geresnių sprendimų buvo padaryti pertrauką“

Rūta Meilutytė iš Budapešto, Vengrijos, kur vyko 2022 m. pasaulio vandens sporto šakų čempionatas, grįžo su dviem medaliais – aukso ir bronzos. Vilniaus oro uoste ją pasitiko gausūs aplodismentai. Sportininkė pripažino, kad pertrauka sportinėje karjeroje buvo vienas geresnių jos sprendimų.

„Emocijos labiau susigulėjo“, – paklausta, kaip jaučiasi prabėgus jau kuriam laikui po triumfo baseine, prisipažino R.Meilutytė.

Plaukikė teigė, kad stengėsi apie praeitį daug negalvoti – nori būti dėkinga už tai, kas dabar yra, ir net prie to neprisirišti.

Aukso medalis, kaip susirinkusiems žurnalistams teigė Rūta, įkvėpė daugiau pasitikėjimo savimi. Tapo aiškiau, kaip ji nori toliau elgtis ir ką daryti.

„Smagu, daug pasitikėjimo savimi prideda tie medaliai ir pergalės. Labai, labai dėkinga už tai esu. Daugiau aiškumo atsirado“, – džiaugėsi R.Meilutytė.

Ne vienerių metų pertrauka sportinėje karjeroje, kaip patikino plaukikė, išėjo į naudą ir buvo vienas geresnių jos asmeninių sprendimų.

„Taip, buvo į naudą. Vienas geresnių sprendimų buvo padaryti pertrauką ir atsitraukti nuo visko. Tikrai labai džiaugiuosi“, – kalbėjo aukso medalį Lietuvai padovanojusi sportininkė.

R.Meilutytė teigė, nejautusi jokio spaudimo, kad būtinai turi kažką pasiekti, kad jai privalo čempionate pasisekti. Vis dėlto, jai normalu, kad žmonės iš jos kažko tikisi, kelia lūkesčius.

„Aš žadėt kažko nesiruošiu“, – patikino plaukikė.

VIDEO: Rūta Meilutytė grįžo iš Pasaulio plaukimo čempionato: „Tikrai labai džiaugiuosi“

„Neturėjau tokio... Grįžt, kad pasisektų. Grįžau, nes man gera tai daryti. Nejaučiu spaudimo rezultatus kažkokius rodyti visą laiką dabar“, – pridūrė ji.

Paklausta, ar jaučia, kad vėl įkvėpė savo pasiekimais kitus žmones, R.Meilutytė atsakė: „Be abejo. Labai smagu, jei kažkas bet kokia prasme įsikvepia. Man labai gera.“

Grįžau, nes man gera tai daryti.

Rūta dabar galvoja tik apie poilsį. Ji tikino norinti pasidžiaugti seniai matytų jai svarbių žmonių ir gyvūnų draugija.

Iškovojusi bronzą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, R.Meilutytė auksu suspindėjo perpus trumpesnėje distancijoje, pasaulio čempionės titulą iškovodama po 9 metų pertraukos.

Geriausia Lietuvos plaukikė 2013 m. pasaulio pirmenybėse buvo pelniusi aukso (100 m krūtine) ir sidabro (50 m krūtine) apdovanojimus, o 2015 m. pasipuošė dar vienu sidabro medaliu (100 m krūtine).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius