-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Ritterio ir R.Maščinsko rungtyje 2014 m. vyko itin atkakli kova

Pasaulinės irklavimo federacijos tinklapis worldrowing.com apžvelgia 2014 metų rezultatus. 2014 metais pasaulinėje irklavimo arenoje vyrų porinio irklo dviviečių (M2x) rungtyje nebuvo vienos viską laiminčios įgulos, tačiau kroatai broliai Sinkovicai pateikė rimtą paraišką ateities dominavimui.
Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas – 2014 m. Europos čempionai
Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas – 2014 m. Europos čempionai / Virgaudo Leknicko nuotr.

Naujosios Zelandijos irkluotojai Nathanas Cohenas ir Josephas Sullivanas laimėjo 2010 ir 2011 metų pasaulio čempionatus, o savo dominavimą užbaigė auksu 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse. Po olimpiados kiviai pasitraukė iš šios rungties ir užleido kelią į viršūnę kitiems irkluotojams, tarp kurių yra ir lietuviai.

2013 metais planetos pirmenybėse triumfavo norvegų Nilso Jakobo Hoffo ir Kjetilo Borcho duetas, tačiau pernai jie savo aukštai iškeltos kartelės pasiekti nesugebėjo.

Praėjusieji metai puikiai prasidėjo mūsiškiams Sauliui Ritter ir Rolandui Maščinskui, kurie laimėjo aukso medalius pirmajam pasaulio taurės etape Australijoje, o vėliau Belgrade tapo Europos čempionais. 2013 metų pasaulio ir Europos vicečempionai varžovams parodė, kad jų forma tik pagerėjo.

Vis dėlto, antroje metų pusėje itin ryškiai sužibo Kroatijos dueto Valento ir Martino Sinkovicų žvaigždės. Iki tol jie irklavo keturvietę, kurioje tapo pasaulio čempionais 2010 ir 2013 metais, 2011 metais laimėjo bronzą, o Londone užsikabino sidabro medalius.

Pirmą kartą aukščiausio lygio varžybose kroatai sėdo antrajame pasaulio taurės etape Prancūzijoje ir iškart laimėjo auksą (Lietuvos irkluotojų antrajame etape nebuvo). Šiose varžybose rimtą iššūkį kroatams metė tik Azerbaidžano pora Aleksandras Aleksandrovas ir Borisas Jotovas. Vis dėlto, sidabrą iškovoję azerbaidžaniečiai 2014 metais kartu daugiau nestartavo. Vos 18 metų B.Jotovas likusį laiką koncentravosi ties vienviete valtimi ir laimėjo sidabrą jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge.

Vis dėlto, geriausia 2014 metų įgula pasaulio taurės varžybų M2x rungtyje tapo pora iš Australijos – Jamesas McRae ir Alexanderis Belonogoffas, kurie anksčiau taip pat varžydavosi keturvietėse. Pirmajame taurės etape savo gimtinėje australai dar yrėsi skirtingose įgulose, tačiau po šios regatos jie pasiekė medalius visose likusiose 2014 metų varžybose. Jie laimėjo bronzą antrajame etape, sidabrą – trečiajame bei užėmė trečiąją vietą pasaulio čempionate.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./2014 m. pasaulio irklavimo čempionato podiumas
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./2014 m. pasaulio irklavimo čempionato podiumas

Taigi, nedalyvaujant azerbaidžaniečiams, prieš 2014-ųjų planetos pirmenybes Amsterdame visų irklavimo mėgėjų akys buvo nukreiptos į tris įgulas – Lietuvos, Kroatijos ir Australijos. Italijos duetą visi buvo pamiršę…

Romano Battisti ir Francesco Fossi pirmajame taurės etape Sidnėjuje metų pradžioje iškovojo bronzos medalius, tačiau vėliau visą sezoną juos stabdė traumos ir ligos. Europos pirmenybėse jie visai nestartavo, antrajame pasaulio taurės etape dėl F.Fossi ligos R.Battisti turėjo startuoti su kitu porininku. Vis dėlto, patyrę sportininkai (2013 m. pasaulio čempionato bronzos medalininkai) sugebėjo atgauti formą ir Amsterdame nustebinti visus.

Planetos pirmenybėse nuo pradžios iki pabaigos dominavo broliai Sinkovicai, pusfinalyje tapę pirmuoju M2x duetu istorijoje, sugebėjusiu „išplaukti“ iš 6 minučių (05:59.72). Visų pamiršti italai laimėjo sidabro apdovanojimus, australai buvo treti, o viena dešimtąja sekundės dalimi nuo jų atsilikę S.Ritter ir R.Maščinskas liko ketvirti.

Šios keturios įgulos bus favoritės ir 2015 metais, tačiau reikia nepamiršti ir 2013 metų čempionų iš Norvegijos bei smarkiai progresuojančios Azerbaidžano įgulos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius