Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabro plaukimu patenkinta Rūta Meilutytė: „Esu aukščiau Mėnulio“

Po ilgų kelionių ir blaškymosi keičiant trenerius Rūta Meilutytė liko patenkinta Europos čempionate Glazge laimėtu sidabro medaliu.
Rūta Meilutytė: „Garbės pakyla man buvo dideliu klausimu, tad baigti varžybas su sidabro medaliu – aš esu aukščiau mėnulio.“
Rūta Meilutytė: „Garbės pakyla man buvo didelis klausimas, tad baigti varžybas su sidabro medaliu – aš esu aukščiau Mėnulio.“ / „Scanpix“ nuotr.

Pagauti Lochneso pabaisą kartais atrodo lengvesnė užduotis nei prakalbinti Rūtą Meilutytę Škotijoje vykstančiose Europos pirmenybėse.

21 metų plaukikė kalbėjo pirmąją čempionato dieną, paskui atsisakė komentuoti savo plaukimo kartą, ir dar kartą.

Ir po sidabrinio plaukimo 100 metrų krūtine rungtyje, patenkinta rezultatu R.Meilutytė atsiprašinėjo ir vengė net trumpam stabtelėti bendravimui su žiniasklaida skirtoje erdvėje, kur interviu sustoja visi plaukikai.

„Atsiprašau, nepriimkite asmeniškai“, – dviem Glazge esantiems sporto žurnalistams sakė R.Meilutytė.

Ji prabilo, kai klausimus Rūtai perduoti pasisiūlė oficialus čempionato atstovas.

„Viskas pavyko nuostabiai, – Brianui Oliveriui sakė R.Meilutytė po Europos čempionato 100 metrų rungties finalo, kuriame lietuvė užėmė antrąją vietą. – Vykdama į čempionatą turėjau daug neaiškumo ir abejonių savimi. Šis sezonas man yra visiškai kitoks. Patyriau daug iššūkių, visai neseniai įsiliejau į naują sistemą.

Buvo chaoso, vykdama į čempionatą aš nežinojau, ko tikėtis. Kol nusėdau vienoje vietoje, mano treniruotės nebuvo stabilios.

Garbės pakyla man buvo didelis klausimas, tad baigti varžybas su sidabro medaliu – aš esu aukščiau Mėnulio, negaliu būti labiau laiminga.“

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė, Julija Jefimova ir Arianna Castiglioni
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė, Julija Jefimova ir Arianna Castiglioni

Kaip ir finalo išvakarėse prognozavo buvęs R.Meilutytės ilgametis treneris Jonas Ruddas, per svarbiausią plaukimą dėl medalių Rūta plaukė greičiau nei iki tol – atrankoje (1 min. 6,89 sek.) ir pusfinalyje (1 min. 7,06 sek.).

Finale R.Meilutytė distanciją įveikė per 1 min. 6,26 sek.

Karšta aplinka – pilnos tribūnos ir liepsnų liežuvių efektai pristatant finalų plaukikus – nesukliudė R.Meilutytei parodyti greitą reakciją ir staigų šuolį, kuriuo ji visada ir pasižymėdavo.

Lietuvė pirmavo 0,34 sek. po pirmosios distancijos dalies prieš sezono lyderę J.Jefimovą, bet rusė spurtavo ir užtikrintai laimėjo pirmąją vietą solidžiu rezultatu (1 min. 5,53 sek.).

Nuo 2013 metų Rūtai priklausantis Europos rekordas liko nepaliestas (1 min. 4,35 sek.).

Finiše atlaikusi trečią vietą užėmusios italės Arrianos Castiglioni (1 min. 6,54 sek.) ataką, Rūta paneigė kai kurių plaukimo specialistų prognozes, kad šioje rungtyje ji gali likti be medalio – pavyzdžiui, „Swim swam“ portalas Rūtai prognozavo penktą vietą.

R.Meilutytė teigė, kad sprendimas keltis į Los Andželą, kur jos treneriu šių metų pradžioje tapo Dave'as Salo, buvo teisingas.

„Persikėlimas į Los Andželą yra ilgalaikė investicija. Norėjau parengti solidžius pamatus, susikurti palankią sistemą gyvenimui, kuria galėčiau remtis ir tvirtai stovėti ant žemės. Svarbiausia buvo tapti laimingu žmogumi, o tada ir plaukimas ateis, – kalbėjo R.Meilutytė. – Aš gyvenu Los Andžele keturis mėnesius ir esu labai laiminga ten.

Nebeturiu lūžusių kaulų (2015 metais kritusi nuo dviračio ji buvo susilaužiusi alkūnę). Esu pozityviai nusiteikusi, jaučiuosi pasitikinti, tiesiog noriu džiaugtis kiekviena proceso sekundės dalimi.“

Stipriausia Lietuvos plaukikė dar grįš į Glazgo baseiną. Pirmadienį ji dalyvaus mišrioje estafetėje, kurioje turėtų plaukti laisvuoju stiliumi, o ketvirtadienį vyks 50 m krūtine sprinto varžybų finalas – tada vėl turėsime šansą išvysti R.Meilutytę su medaliu ant kaklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius