-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 28 /17:32

Skandalas pasaulio čempionate: Vengrijos plaukikas apkaltintas seksualiniu priekabiavimu

Vengrų plaukikas Tamašas Kenderešis, dalyvaujantis Pietų Korėjoje vykstančiame pasaulio plaukimo čempionate, buvo suimtas dėl lytinio priekabiavimo ir jam uždrausta išvykti iš šalies, sekmadienį pranešė vietos policija.
Tamašas Kenderešis Rio de Žaneiro olimpiadoje
Tamašas Kenderešis Rio de Žaneiro olimpiadoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pareigūnai pradėjo tyrimą dėl kaltinimų, jog sportininkas priekabiavo viename naktiniame klube Kvangdžu mieste, esančiame už maždaug 330 km į pietus nuo Seulo, naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos pareigūnas.

Vengrijos komandos atstovai ir Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) patvirtino, kad T.Kenderešis buvo paleistas ir grįžo į sportininkų kaimelį, tačiau jam uždrausta išvykti iš šalies ateinančias dešimt dienų.

„Vengrijos plaukimo federacija bei Vengrijos ambasada Pietų Korėjoje daro viską, ką gali, kad išsiaiškintų T.Kenderešiui metamus kaltinimus, – išplatintame pareiškime teigė Vengrijos plaukimo federacija. – Tyrimo metu atletui yra taikoma nekaltumo prezumpcija, tačiau jeigu jam bus pateikti oficialūs kaltinimai, federacija imsis veiksmų.“

„Vengrijos plaukimo federacija smerkia bet kokius veiksmus, pažeidžiančius žmogaus orumą, ir iš savo nacionalinės plaukimo komandos narių reikalauja, kad jie savo elgesiu gerbtų šalies vėliavą ir sporto tradicijas“, – nurodoma pareiškime.

Pats vengrų plaukikas jam metamus kaltinimus neigia.

„Kol kas jis yra laisvas, tačiau negali išvykti iš Pietų Korėjos. Žiūrėsime, koks bus kitas žingsnis“, – agentūrai AFP sakė FINA vykdomasis direktorius Cornelis Marculescu.

22-jų atletas 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį.

Pasaulio čempionate Pietų Korėjoje jis 200 metrų peteliške rungties finale finišavo paskutinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius