Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto arbitražo prieštaringas sprendimas – šansas Julijai Jefimovai

Ketvirtadienio vakarą Sporto arbitražo teismas (CAS) pagaliau skelbia verdiktą dėl Julijos Jefimovos dalyvavimo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Pagrindinei Rūtos Meilutytės varžovei, atrodo, bus leista startuoti Brazilijoje.
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė
Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusė, kaip ir dar du jos tautiečiai Vladimiras Morozovas ir Nikita Lobincevas siekė, kad CAS pripažintų, jog jų pašalinimas iš olimpinių žaidynių yra negaliojantis.

Visi trys sportininkai buvo įtraukti į Richardo McLareno parengtą ataskaitą apie Rusijos dopingo skandalą, tačiau V.Morozovas ir N.Lobincevas, skirtingai nei J.Jefimova, anksčiau nebuvo pagauti vartojantys dopingą. Abiem vyrams ketvirtadienį CAS leido startuoti olimpiadoje, tad jie buvo įtraukti į Rusijos rinktinės sudėtį.

J.Jefimovos dopingo mėginiai buvo teigiami net dukart.

Teismo procesas prasidėjo pirmadienį, bet CAS ieškinių svarstymą nusprendė nukelti keletą kartų, kadangi norėjo suformuoti bendrą poziciją visų ieškinius pateikusių rusų plaukikų atžvilgiu.

Teismo malonės J.Jefimovai beliko tikėtis po to, kai 24-erių metų plaukikei startuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse uždraudė vandens sporto šakų tarptautinė federacija (FINA).

Tokį sprendimą FINA priėmė atsižvelgdama į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) rekomendacijas.

Ketvirtadienio vėlyvą vakarą Rusijos sportininkų teisininkas Michailas Propopecas pranešė, kad gavo CAS sprendimą dėl Rusijos irkluotojų.

Anot jo, CAS laikosi pozicijos, jog sportininkams negali būti taikomos dvigubos sankcijos, t. y. dvi diskvalifikacijos už vieną nusižengimą.

Tai reiškia, kad šansą dalyvauti Rio žaidynėse greičiausiai gaus ir J.Jefimova bei imtynininkas Viktoras Lebedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius