Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Su 20-uoju gimtadieniu, Rūta – 20 įdomių faktų apie Lietuvos pažibą

Kovo 19 dieną vienai iš geriausių Lietuvos visų laikų sportininkių Rūtai Meilutytei sukanka 20 metų. Šia proga pateikiame 20 įdomių faktų iš auksinės žuvelės gyvenimo ir karjeros. Per penkerius metus nuo 2012 metų 15-metė lietuvė patyrė neįtikėtiną dozę nuotykių.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / 15min nuotr.

1. Kaune gimusi R.Meilutytė yra Kauno „Žalgirio“ gerbėja. „Nuo mažumės žiūrėdavau „Žalgirio“ rungtynes per televizorių“, – yra simpatijų stipriausiai Lietuvos krepšinio komandai pripažinusi plaukikė.

2. Būdama ketverių Rūta neteko avarijoje žuvusios motinos. Nuo to laiko jaunąją žvaigždę augino jos močiutė, apie kurią R.Meilutytė ne kartą atsiliepė itin šiltai.

3. Rūta vaikystėje penkerius metus lankė krepšinį ir rimtai galvojo apie profesionalios krepšininkės karjerą, tačiau po kojos traumos sugrįžo į plaukimą. „Gerai varydavausi kamuolį, bėgau. Apskritai, buvau labai vikri. Kalbant apie taiklumą, jis buvo neblogas, bent jau taip manau. Treniruotės dar nebuvo aukšto lygio, bet man labai patiko komandinis žaidimas“, – sakė R.Meilutytė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybauskaitė, Rūta Meilutytė, Dalia Grybauskaitė ir Giedrius Martinionis

4. R.Meilutytė ne kartą dalyvavo socialinėse akcijose ir padėjo vėžiu sergantiems vaikams.

Žmonės.lt/Nerijaus Šabanausko nuotr./Margiris Meilutis, Rūta Meilutytė

5. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynės R.Meilutytei nebuvo itin sėkmingos, bet per jas plaukikė artimiau susipažino su kitais Lietuvos atletais, taip užsimezgė bičiulystė su krepšininkais Jonu Mačiuliu ir Antanu Kavaliausku.

6. R.Meilutytė domisi fotografija ir savo nuotraukomis dažnai dalijasi savo „Instagram“ paskyroje.

7. Rūtai tapus olimpine čempione 15-metės pasiekimu džiaugėsi tokios žvaigždės kaip Wayne‘as Rooney ir Robinas Van Persie.

Alfredo Pliadžio nuotr./Plaukikė Rūta Meilutytė Nandzinge – viena didžiausių žaidynių žvaigždžių

8. Po triumfo olimpinėse žaidynėse R.Meilutytę į koncertą Vilniuje kvietė Lady Gaga.

9. Rūta Meilutytė klausosi „Pink Floyd“, „The Cure“. „Man įtakos niekada nedarė populiarioji muzika – namie būdavo plokštelių – visai kitokio stiliaus, nei girdėdavau aplink. Įvairi, nėra taip, kad klausyčiau tik kažkurios vienos dainos, – yra pasakojusi plaukikė, į startą dažnai žengianti su ausinėmis ant galvos. – Muziką stengiuosi rinktis pagal nuotaiką. Yra dainų, kurios mane nuteikia pozityviai, užveda prieš startą, pavyzdžiui „G&G Sindikato“ kūrinys „Dykuma“.“

10. Atostogų metu R.Meilutytė su broliu tranzavo nuo Lenkijos iki Ispanijos. „Iš tiesų kelyje sustoję žmonės daug neklausinėjo apie mane. Beveik niekas manęs neatpažino. Dėl to buvo smagu ir neįprasta, nes Lietuvoje taip keliauti nepavyktų. Dabar gi turėjau galimybę tikram bendravimui, galėjau laisvai kalbėtis su žmonėmis, kurie manęs nepažįsta“ – interviu 15min sakė plaukikė.

Alfredo Pliadžio nuotr./Julija Jefimova ir Rūta Meilutytė

11. R.Meilutytė rimtai galvoja apie psichologijos studijas universitete: „Patinka pasiknaisioti savyje, vis turiu kokių nors problemų. Įdomu galvoti ir apie kitus žmones. Daug laiko praleidžiu su vaikais, būtų įdomu daugiau sužinoti apie bendravimą su įvairiais žmonėmis. Be to, tikslieji mokslai man sekasi nekaip.“

12. 2012, 2013 ir 2014 metais R.Meilutytė tapo Lietuvos metų sportininke ir buvo apdovanota Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

13. Tarp mėgstamiausių R.Meilutytės filmų – „Žiedų valdovas“ ir „Penktasis elementas“.

14. R.Meilutytė yra įveikusi „Vandens sporto šakų Grand slam“. Ji yra iškovojusi visus įmanomus titulus svarbiausiose varžybose – olimpinėse žaidynėse, olimpiniame festivalyje, pasaulio čempionatuose ilgajame ir trumpajame baseinuose, jaunimo čempionatuose, pasaulio plaukimo taurėje ir Europos jaunimo ir suaugusiųjų čempionatuose.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Rūta Meilutytė kviečia padėti vaikščioti negalinčiai Vakarei

15. 2015 metais R.Meilutytė Anglijoje išsilaikė vairavimo teises. 2016 metais ji jau buvo bausta už kelių eismo pažeidimus.

16. 2014 metais R.Meilutytė pristatė savo vardo saldainių rinkinį „Rūtos auksas“.

17. 2015 metų rugsėjį Rūta susilaužė ranką važiuodama dviračiu ir jai buvo skirta reabilitacija, dėl kurios praleido Europos čempionatą.

18. Rūtos Meilutytės zodiako ženklas yra Žuvys, bet pati plaukikė horoskopų galia netiki.

19. Būdama geros sportinės formos R.Meilutytė padaro nuo 15 iki 20 prisitraukimų.

20. 2017 metais pasirodys dokumentinis filmas „Rūta“, kuriame bus atskleidžiamas plaukikės gyvenimas po lemtingų Londono olimpinių žaidynių.

VIDEO: RŪTA - Dokumentinis filmas apie Rūtą Meilutytę (tyzeris)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas