Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose pirmąjį kartą vyks triatlono varžybos

1978 m. Havajuose gimęs triatlonas jau šį sekmadienį startuos Trakuose. Trakų triatlone 2013 varžysis dalyviai iš 7 skirtingų pasaulio šalių: Latvijos, Filipinų, Lietuvos, Naujosios Zelandijos, Estijos, Lenkijos bei Amerikos. Dalyviai turės kuo greičiau įveikti plaukimo (1,5 km), važiavimo dviračiu (40 km) bei bėgimo (10 km) distancijas, nedarydami pertraukų tarp užduočių.
Olimpinės mylios bėgimas
Bėgimas / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Triatlono istorija

Triatlonas  [gr. athlon – kova, varžybos] – olimpinė sporto šaka, susidedanti iš plaukimo, dviračių lenktynių ir bėgimo, o tarp šių rungčių nedaromos pertraukos. Nugalėtoju skelbiamas tas dalyvis, kuris sugaišo mažiausiai laiko per visas 3 rungtis ir pirmas kirto finišo liniją.

Pirmosios triatlono varžybos Lietuvoje ir buvusioje Sovietų Sąjungoje (o kartu ir penktosios pasaulyje) buvo surengtos Panevėžyje. Varžybose startavo 15 dalyvių, kuriems reikėjo nuplaukti 1,5 km, nuvažiuoti dviračiu 55 km ir nubėgti 15 km. Pirmojo triatlono prizininkais tapo Vitalijus Semčišinas, Stasys Kavaliauskas bei Algis Buivydas. 1987 m. susikūrė Lietuvos Triatlono federacija. Nuo to laiko kasmet (išskyrus 2008 m.) vyksta Lietuvos čempionatai ir triatlono taurės varžybos.

Trakų triatlono trasos
Trakų triatlono trasos

Svarbi informacija Trakų gyventojams

Siekiant apsaugoti triatlono bei eismo dalyvius, Trakų mieste bei apylinkėse sekmadienį nuo 8:00 iki 10:30 bus ribojamas eismas Karaimų gatve, kelio į Vievį atkarpoje, kelyje į Rykantus bei kelyje į Užutrakį. Trakų miesto gyventojų bei svečių, prašytume atidėti savo suplanuotas keliones arba pasirinkti aplinkinius kelius.

Organizatoriai dėkoja visiems už supratingumą ir atsiprašo už sukeltus nesklandumus bei tikisi visų sulaukti renginyje, palaikant dalyvius.

Platesnė informacija apie renginį bei kelio apribojimus www.trakutriatlonas.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius