Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus plaukimo maratone rekordinis kiekis dalyvių paminėjo Vilniaus gimtadienį

Paskutinį vasaros šeštadienį Žaliuosiuose ežeruose vyko Vilniaus plaukimo maratonas. Ketvirtus metus iš eilės organizuotas renginys šiemet pritraukė rekordinį kiekį dalyvių, kartu tai buvo ir asociacijos „LTU Aquatics“ rengiami atvirojo vandens ilgo nuotolio 10 KM ir 5 KM Lietuvos plaukimo čempionatai.
Vilniaus plaukimo maratonas
Vilniaus plaukimo maratonas / Roko Lukoševičiaus nuotr.
Temos: 1 Plaukimas

Daugiau nei 500 dalyvių įrodė organizatorių šūkį „Plaukti gali visi!“ įveikdami net dešimt skirtingo sudėtingumo plaukimo bei akvatlono distancijų. Kaip ir kiekvienais metais šiame renginyje laukiami profesionalai ir mėgėjai, senjorai, suaugę ir vaikai, kurie trumpiausias distancijas gali įveikti bet kokiu stiliumi, su pagalbinėmis pripučiamomis priemonėmis.

Renginio organizatorius Mantas Marcinkevičius džiaugiasi, kad kiekvienais metais atsiranda vis naujų, anksčiau net nemokėjusių plaukti, dalyvių:

„Nuostabiausias jausmas yra kai žmonės ateina po renginio ir dėkoja, sako, kad įveikė savo baimę. Toks ir yra vienas iš pagrindinių Vilniaus plaukimo maratono tikslų, nes fiziškai juk tikrai gali plaukti visi. Kasmet sulaukiame ir dalyvių be galūnių, įvairiausių sudėjimų, ūgių, amžiaus – nuo metų iki devyniasdešimties. Tai įkvepia ir mus, ir kitus dalyvius“.

Lietuvos čempionais 10 KM distancijoje tapo Džiugas Miškinis (2:10:44) ir Kamilė Ilijonskytė (2:35:10). 5 KM distancijos nugalėtojų titulą iškovojo Erikas Aukštikalnis (1:07:49) ir Virginija Volodkaitė (1:14:08).

Dalyviai taip pat įveikė ir 1,5 KM, 400 M, 200 M plaukimo distancijas bei Jaunimo, Komandos dvasia estafetės ir Vilnius 700 akvatlonų distancijas. Pastaroji buvo skirta paminėti Vilniaus gimtadienį. Vilniaus plaukimo maratonas yra Vilnius 700 renginių ciklo dalis.

Patys mažiausi dalyviai buvo kviečiami įveikti mažųjų Splash & Run ir vaikų akvatlono distancijas. Gausus būrys dalyvių turėjo galimybę patirti savo pirmuosius startus. Jauniausias dalyvis buvo vos vienerių metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius