-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus savivaldybė ir LTOK atvers Fabijoniškių baseiną sportininkams

Sugriežtinus karantiną geriausi Lietuvos sportininkai sostinėje be baseino neliks. Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) bendromis pastangomis užtikrino, kad sausio mėnesį Fabijoniškių baseinas liktų atviras aukščiausio lygio atletams.
Fabijoniškių baseinas
Fabijoniškių baseinas / Audriaus Gavėno / 15min nuotr.

Po antrojo karantino paskelbimo, vieninteliame Vilniuje aukšto meistriškumo sportininkams pritaikytame Fabijoniškių baseine dėl įvestų apribojimų sportuoti liko tik profesionalūs sportininkai. Vis dėlto, dėl didelių išlaikymo kaštų trečiadienį baseinas buvo uždarytas mažiausiai iki sausio 3 dienos, o atletams neliko kur treniruotis.

Siekiant, kad dėl susidariusios situacijos aukšto meistriškumo sportininkai nenukentėtų Vilniaus miesto savivaldybė ir LTOK biudžete rado lėšų ir sausio mėnesį kartu padengs Fabijoniškių baseino išlaikymą.

„Sportininkai yra mūsų didžiausias prioritetas. Darome viską, kad padėtume užtikrinti geriausias sąlygas jų treniruotėms ir pasiruošimui varžyboms. Džiaugiuosi, kad bendromis pastangomis mums pavyko išspręsti šią situaciją ir geriausi mūsų atletai Vilniuje šiuo sudėtingu laikotarpiu neliks be treniruočių bazės“, – sakė olimpinė čempionė, Tarptautinio olimpinio komiteto narė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Jai antrina ir Vilniaus miesto vicemeras Valdas Benkunskas. Pasak jo, artėjant olimpinėms žaidynėms labai svarbu užtikrinti tinkamas sąlygas sportininkams treniruotis nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos, ypač kai dėl judėjimo apribojimų šalies viduje buvo apsunkintas patekimas į kitas šalies sporto bazes.

„Ieškojome sprendimo, kuris sudarytų sąlygas aukšto meistriškumo sportininkams treniruotis Vilniuje ir kalbėdamiesi su sportininkų bendruomene jį suradome. Situacija buvo gana sudėtinga nes vos porą metų veikiantis baseinas dėl karantino patyrė didelius nuostolius, reikėjo rasti lėšų jo išlaikymui, negaunant pajamų iš lankytojų. Tačiau surėmėme pečius ir su Lietuvos olimpiniu komitetu sutarėme, kad šis prisidės prie infrastruktūros palaikymo, o sportininkams bus leista naudotis baseinu. Tikimės, kad šis sprendimas leis Vilniaus miesto sportininkams palaikyti formą ir įvykdyti olimpinius normatyvus nepaisant susiklosčiusios situacijos“, – sakė V.Benkunskas.

Numatyta, kad Fabijoniškių baseine sausį sportuoti galės olimpinėms ir paralimpinėms žaidynėms rengiami sportininkai, tarp jų – olimpinė čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, pasaulio ir Europos čempionas penkiakovininkas Justinas Kinderis.

Karantino metu baseine atletų ir darbuotojų saugumui bus skiriamas maksimalus dėmesys: siekiant išvengti kontakto, sportininkai treniruosis pagal iš anksto paruoštą grafiką, bus registruojami, matuojama visų apsilankiusiųjų temperatūra, kruopščiai dezinfekuojamos patalpos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius