-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viso gero, Lazdynų baseine, – naujų namų plaukikams reikės palaukti

Su Lazdynų baseinu besiruošiantys atsisveikinti Vilniaus plaukikai ir treneriai penktadienį išgirdo Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus prašymą pasisemti kantrybės. Nors šiomis dienomis baigiami suderinti naujų baseinų statybų formalumai, artimiausius devynis mėnesius plaukti įvairiomis kryptimis, kol bus pastatyti kiti baseinai.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniaus plaukikai nuo liepos mėnesio liks be savo didžiausių namų.

Avarinės būklės Lazdynų baseinas bus pradėtas griauti kitą mėnesį, iškart po šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finalo varžybų Vilniuje birželio mėnesio pabaigoje.

Tada teks skaičiuoti mažiausiai devynis mėnesius iki tol, kol bus pastatytas 25 metrų baseinas Fabijoniškių mikrorajone, ir mažiausiai aštuoniolika mėnesių, kol nugriauto baseino vietoje Lazdynuose iškils didysis 50 metrų baseinas.

Tokias žinias penktadienį Vilniaus savivaldybėje per susirinkimą su sostinės meru Remigijumi Šimašiumi ir vicemeru Linu Kvedaravičiumi išgirdo plaukimo bendruomenės ir vandensvydžio atstovai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas

Sostinėje stinga baseinų

Nepaisant gilių plaukimo tradicijų ir mieste išaugusių olimpinių prizininkų – pastaruosius du dešimtmečius Vilnius kenčia dėl padorių baseinų trūkumo.

Lina Kačiušytė, Robertas Žulpa, Arvydas Juozaitis, Raimundas Mažuolis Vilniuje plaukė į olimpines aukštumas, o šiuo metu Vilniaus savivaldybė yra užsibrėžusi tikslą išmokyti plaukti visus miesto antrokus moksleivius.

Sporto bazių plėtra Vilniuje daug metų buvo pamiršta. Viskas labiau ėjo į sunaikinimo pusę, o ne statybų

Tačiau nuo tada, kai „Žalgirio“ draugijai vadovaujant Vytui Nėniui plaukikai neteko dviejų baseinų – atviro ir uždaro – sostinės centre, suskaičiuoti plaukimui prieinamas vietas galima ant pirštų.

Savo vaikus išmokyti plaukti norintys tėvai žino, kokias beprotiškas eiles reikia įveikti siekiant patekti į plaukimo treniruotes keliuose likusiuose sostinės baseinuose.

Vienintelis olimpinio (50 m) dydžio baseinas Lazdynuose buvo kelis kartus remontuotas, bet vis tiek neatsikratė apleisto ir pavargusio statinio reputacijos.

„Sporto bazių plėtra Vilniuje daug metų buvo pamiršta. Viskas labiau ėjo į sunaikinimo pusę, o ne statybų. Tokia politika reikia keisti“, – sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas

Teks važiuoti į Elektrėnus ir Širvintas

Apie 600 vaikų lanko pratybas Lazdynų baseine (neskaičiuojant penkiakovininkų ir povandeninio plaukimo mėgėjų), ten dirba trys dešimtys trenerių, bet liepos mėnesį statinys bus pradėtas griauti.

Nors buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas buvo žadėję, jog vykstant senojo baseino griovimo ir naujojo baseino statybų darbams, plaukikai galės persikelti į plaukimo kompleksą Fabijoniškėse, statybų konkursų procedūros užsitęsė.

Dabar jau aišku, kad aukšto meistriškumo plaukikai, vandensvydžio žaidėjai, treneriai beveik metus turės glaustis laikinuosiuose namuose.

Vilniaus miesto vadovai penktadienį pažadėjo paskirstyti juos į baseiną Skroblų gatvėje, suteikti sąlygas važinėti į treniruotes Elektrėnų ir Širvintų baseinuose, o taip pat vedamos derybos dėl galimybių lankytis komerciniuose „Impuls“ sporto kompleksuose.

„Buvo aptartas planas, kad rugsėjo mėnesį atėję plaukikai jau žinotų visą procesą. Planas yra aiškus, liko suderinti detales su keliais komerciniais baseinais, – sakė L.Kvedaravičius. – Komforto zona dabar, žinoma, sumažės, bet artimiausiais metais turėsime Vilnius du gerus baseinus.“

Fabijoniškių baseinas kainuos per 3 mln. eurų

Parašai ant sutarties dėl baseino Fabijoniškėse bus sudėti antradienį.

Tikimąsi, kad 25 metrų baseinas S.Nėries gatvėje bus pastatytas per devynis mėnesius – atidarymas turėtų įvykti 2018 metų vasario 16 arba kovo 11 dieną.

Šio 3,1 mln. eurų kainuosiančio baseino statybų rangovais bus bendrovė „Irdaiva“ kartu su „Statybos kodu“.

Lazdynų baseinas kainuos beveik 22 mln. eurų

Naujasis daugiafunkcinis vandens kompleksas Lazdynuose kainuos 21,8 mln. eurų – jį statys bendrovių „Irdaiva“, „Axis Power“, „MG Baltics“ valdomos „Mitnijos“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojo“ konsorciumas.

„Šis nacionalinis baseinas turėtų būti vienas geriausių mūsų regione, – sakė L.Kvedaravičius.

Didžiojo baseino sutarties statybų formalumai turėjo būti baigti šį penktadienį. Lazdynų baseino statybų terminas – nuo 18 iki 36 mėnesių, o tai reiškia, jog 50 metrų baseino durys atsivers 2019 metais.

„18 mėnesių yra optimistinis laikotarpis – jis sunkiai tikėtinas, ypač prisimenant kitų sporto bazių statybų istoriją. – atsargiai savivaldybės planus dėl Lazdyno baseino vertino Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis. – Visa tai sunku vertinti. Iš vienos pusės, norisi tikėti pažadais, mes tikrai galime pakentėti dėl didesnio gėrio. Tačiau, ar pažadai bus išpildyti, paaiškės vėliau“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynų baseinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius