Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos 0,08 sek. iki olimpinio A normatyvo pritrūkęs A.Šidlauskas: „Tai geras spyris į užpakalį“

Šeštadienį pasibaigusio Lietuvos čempionato geriausiu plaukiku pripažintas Andrius Šidlauskas. Pirmąją varžybų dieną A.Šidlauskui 100 m krūtine rungtyje iki olimpinio A normatyvo pritrūko vos 0,08 sek., tačiau sportininkas tikisi jį įvykdyti ateityje.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Iš dalies tai geras spyris į užpakalį. Kaip ir trenerė sakė, kad „būtum padaręs normatyvą, būtum ilsėjęsis jau, o kadangi nepadarei, dirbsi, tobulėsi ir bus tas normatyvas“. Tiek trenerė, tiek ir pats žinau, kad tikrai bus normatyvas tiek 100 m, tiek ir 200 m krūtine“, – sakė Lietuvos čempionas.

A.Šidlauskas vyrų 200 m krūtine finalą šeštadienį laimėjo įtikinamai (2.12,30). Antroji vieta atiteko latviui Daniilui Bobrovui (2.16,03), o trečias finišavo jo tautietis Janis Vitautsas Silinsas (2.18,20).

„Pagal planą visai neblogai. Labiausiai džiaugiuosi 200 m krūtine distancija, nes pavyko parodyti neblogą rezultatą, atidirbti visus metrus, kaip ir planavau. Tikėjausi gal šiek tiek geresnio laiko, bet turbūt esu pavargęs, nes dvi savaites buvo varžybų maratonas po grįžimo iš kalnų, todėl po šių varžybų kibsim į darbus ir ruošimės varžyboms Rumunijoje už poros savaičių. Bandysim ten parodyti geresnių rezultatų. Pagrindinis startas pasaulio čempionate. Ten jau žiūrėsim, kas bus geriausi, ir stengsimės pagerinti savo asmeninius rezultatus“, – nuslūgus emocijoms kalbėjo Andrius.

Bene didžiausia kova paskutinį vakarą užvirė vyrų 100 m peteliške distancijoje. Po pirmųjų 50 m pirmavęs Tadas Duškinas savo persvaros neišsaugojo. Paskutiniuose metruose jį aplenkė Deividas Margevičius, finišavęs per 52,88 sek. Tado Duškino rezultatas – 53,09 sek. Bronza atiteko Povilui Strazdui (55,16).

„Prieš metus iki Lietuvos rekordo nedaug pritrūko, nors net nebuvau nusiskutęs. O pagerinti to rezultato niekaip neišeina. Galvojau, gal dabar, nusiskutęs, padarysiu, bet ne mano diena, matyt, neišeina dar. Trūksta treniruočių, gal per mažai dirbu, reikia dar daugiau dirbt, – nulipęs nuo apdovanojimų pakylos kalbėjo Deividas. – Bijojau, ryte labai išgąsdino Tadas, bet, ačiū Dievui, visas jaudindamasis nuėjau ir pavyko“.

200 m krūtine distancijoje praėjusių metų čempionės titulą apgynė Kotryna Teterevkova, finišavusi per 2 min. 28,99 sek. ir artimiausias varžoves pranokusi daugiau nei 13 sekundžių. Antroji vieta atiteko Urtei Kazakevičiūtei (2.42,14), kurios finiše vos neaplenkė trečia likusi Mija Motiejaitytė (2.42,28).

„Savo pasirodymą vertinu visai gerai. Netoli nuo geriausių rezultatų, bet geriausius rezultatus teks parodyti vasarą, kai bus žymiai svarbesnės varžybos – Europos čempionatas, pasaulio čempionatas“, – apie tolimesnius sezono tikslus užsiminė Kotryna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius