-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka nori rengti pasaulio čempionatą jau be Latvijos

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis pasiruošusi šiemet be Latvijos surengti pasaulio ledo ritulio pirmenybes. Tai jis pasakė pirmadienį per susitikimą Minske su Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentu Rene Fezeliu.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

„Atsakydamas į pagrindinį klausimą, kaip mes reaguojame į visus judesius aplink pasaulio čempionatą, aš atsakysiu atvirai – labai ramiai.

Jei Tarptautinė ledo ritulio federacija atlaikys neteisingą spaudimą, mes surengsime pasaulio čempionatą. Jei Latvija atsisakys, mes surengsime čempionatą ir tai bus geriausias čempionatas istorijoje“, – A.Lukašenką citavo Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra.

Anot jos, R.Fazelis pareiškė, kad ledo ritulio nereikia painioti su politika.

„Kai problemos prasidėjo Baltarusijoje, mes susidūrėme su dideliu spaudimu. Bet mūsų pozicija aiški – kaip jūs sakėte, mes nenorime maišyti sporto su politika. Sportas turi vienyti, o ne skaidyti“, – cituojamas pasaulio ledo ritulio federacijos vadovas R.Fezelis.

Minskas ir Ryga turi rengti bendras pasaulio pirmenybes gegužę, bet Latvijos Vyriausybės vadovai yra pareiškę, kad nenori rengti turnyro kartu su Baltarusija dėl Lukašenkos režimo smurto prieš taikius protestuotojus.

Atšaukti pasaulio ledo ritulio pirmenybes kviečia ir dalis Baltarusijos sporto žvaigždžių. Dalis sportininkų taip pat neteko darbų, o kai kurie, tarp jų WNBA žaidusi Jelena Leučenka, uždaryti į areštinę dėl protestų šalyje.

Masiniai protestai kilo po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų, kurių rezultatai nėra pripažįstami dėl balsų klastojimo faktų.

Sprendimą dėl planetos pirmenybių šeimininkų turi priimti Tarptautinė ledo ritulio federacija.

Praha ir Bratislava – alternatyvūs variantai rengti pasaulio pirmenybes kartu su Latvija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius