Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atšauktas pasaulio čempionatas, Lietuvos pora svarsto – kaip grįžti

Likus mažiau nei savaitei iki varžybų Kanada atšaukė dailiojo čiuožimo planetos pirmenybes dėl koronaviruso plitimo.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / „Scanpix“ nuotr.

Pasaulio čempionatas turėjo vykti kovo 18-22 dienomis Monrealyje – didžiausiame Kvebeko provincijos mieste Kanadoje.

Bet Kvebeko sveikatos ministrė Danille McCann paskelbė, kad svarbiausios metų varžybos atšaukiamos.

Tai antras kartas, skaičiuojant nuo II-ojo pasaulinio karo, kai pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas neįvyko – 1961 metais varžybos atšauktos dėl aviakatastrofos, per kurią prie Briuselio žuvo JAV čiuožėjų komanda.

Suprasti akimirksniu

  • Kanadoje užfiksuota 117 užsikrėtimu koronavirusu atvejų.
  • Dėl viruso Kanadoje mirė 2 žmonės

Dabar priežastis – koronavirusas.

„Mums tai labai netikėta – kaip perkūnas iš giedro dangaus, – ketvirtadienį sakė Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė. – Kanada labai ruošėsi, iki paskutinės dienos nebuvo jokių ženklų, kad čempionatas gali neįvykti.“

Lietuvai pasaulio čempionate turėjo atstovauti ledo šokėjų pora Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed.

Jiems buvo užsakyti skrydžių iš Vokietijos, kur dabar treniruojasi lietuvis ir amerikietė, bilietai, užsakytas viešbutis Monrealyje.

„Tai turėjo būti svarbiausios metų varžybos, pasirengimui jie įdėjo visą širdį, pasiekė puikią sportinę formą, kuri dabar pradings“, – krimtosi L.Vanagienė, kuri pati šį penktadienį turėjo išskristi ir Monrealyje dalyvauti dailiojo čiuožimo federacijų vadovų posėdyje.

Kada vyks pasaulio čempionatas, – kol kas nežinia. L.Vanagienė teigė, jog dabar buvo pranešta, jog pirmenybės turėtų būti surengtos iki spalio.

Toks nukėlimas, jos teigimu, griauna čiuožėjų planus, nes dauguma per vasarą kuria naujus šokius, kad rudenį naują sezoną galėtų pradėti nauja programa.

Kitų metų – 2021 metų pasaulio čempionatas Švedijoje bus dar svarbesnis, nes per jį bus vykdoma atranka į 2022 metų žiemos olimpines žaidynes Pekine (Kinija).

Tačiau dabar vyrauja sumaištis, į kurią čiuožėjai reaguoja skirtingai.

L.Vanagienė girdėjo, kad praėjusią savaitę jaunimo varžybose Taline dalyvavo ir viename viešbutyje su kitais čiuožėjais gyveno sportininkai iš Kinijos ir Pietų Korėjos – šalių, kuriose koronavirusas labiau išplitęs.

Rusijoje ketvirtadienį žinia apie pasaulio čempionato atšaukimą suteikta prieštaringai, nes šios šalies atstovai buvo laikomi favoritais susišluoti daugiausiai medalių Monrealyje.

Savo planus nori keisti Lietuvos pora, pastaruoju metu besitreniravusi Vokietijoje, kur koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius irgi išaugo iki 2 tūkst., o trys žmonės mirė (ketvirtadienio vidurdienio duomenimis).

„Skambino Saulius (Ambrulevičius), sako, kad norėtų sėsti į mašiną ir važiuoti iš Vokietijos į Lietuvą, kur galėtų toliau treniruotis, aprimus situacijai, – pasakojo L.Vanagienė. – Patariau nesinervinti, bet kas čia žino, kaip dabar viskas bus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius