-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Austrai raudonuoja iš gėdos: Europos dailiojo čiuožimo čempionatas – palapinėje

Austrai priversti rausti. Europos dailiojo čiuožimo čempionatas – svarbiausias šio sporto sezono renginys – daugeliui pateikė keistą siurprizą. Čempionato vieta perkelta į Graco užmiestį, bulvių laukų apylinkėse pastatytą paviljoną. Pasirodo, organizatorių planus sujaukė ledo ritulys.
Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.
Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampyje. / Astos Žukaitės nuotr.

Prieš kelerius metus antras pagal dydį Austrijos miestas Gracas gavo teisę organizuoti 2020-ųjų Europos dailiojo čiuožimo čempionatą. Austrai daug kartų rengė Europos čempionatą, bet dažniausiai Vienoje, o štai Gracas Europos čiuožimo elitą priima pirmą kartą. Ir šis debiutas prisvilo kaip reikiant.

Pagal planą varžybos turėjo būti rengiamos renovuotoje „Merkurijaus“ arenoje miesto centre. Nedidelė, bet moderni arena būtų puikiai tikusi Europos čempionatui. Situacija pasikeitė, kai šio miesto ledo ritulio klubas ir arenos valdytojas prasibrovė į aukščiausią šalies lygą ir nusprendė nebeatiduoti arenos dailiojo čiuožimo čempionatui. Tikslios detalės neatskleidžiamos, bet faktas tas, kad organizatoriams teko skubiai ieškoti naujos vietos.

Rado. Graco užmiestyje, 15 kilometrų nuo miesto centro. Vietoje, į kurią nevažiuoja joks viešasis transportas. Ir tai vieta, kuri labiausiai primena didelę palapinę. Tribūnos suręstos ant geležinių polių, o užkulisiuose švilpauja vėjai.

Europos čempionatas transliuojamas daugybei šalių, bet transliacijos režisieriai stengiasi nerodyti tribūnų. Gudru ir suprantama. Pirmąją čempionato dieną tribūnos buvo tuščios. Kelis tūkstančius žmonių talpinantis paviljonas taip komplikuotai pasiekiamas, kad tikėtis užpildytų tribūnų šiame čempionate būtų sunku.

Europos čempionate savanoriu dirbantis vienas lietuvis pasakojo, kad kol kas čia vyrauja didelis chaosas. Daugelis savanorių nebeatvyko, todėl įvairiems darbams nebeužtenka „rankų“.

Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.
Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.

Gerbėjai šaiposi

Dailiojo čiuožimo sporto forumai ūžia kaip reta. „Tai ką, Europos čempionus tituluosime bulvių laukų karaliais!” – šaiposi vienas komentatorius.

Kiti įsitikinę, kad garsiosios Rusijos čiuožėjos net nebandys atlikti keturgubų šuolių, nes nenorės rizikuoti ant tokio ledo. Vis dėlto, patys čiuožėjai tvirtina, kad pati ledo kokybė paviljone yra puiki.

Galbūt ledas toje keistoje baltoje palapinėje ir puikus, bet atmosfera viduje labai keista.

Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.
Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.

Po Europos ir pasaulio čempionatus keliauju daugiau nei dešimt metų ir kažką panašaus teko matyti tik Barselonoje, kai ši rengė „Didžiojo prizo“ finalą. Varžybos vyko parodų rūmuose ant šviežiai išlieto ledo ir laikinai suręstų tribūnų, kurios aidėdavo nuo triukšmingų žingsnių, žiūrovams lipant ir leidžiantis geležinėmis tribūnomis. Bet ten buvo Barselona, renginys miesto centre, kur oras įšilęs iki dvidešimties šilumos ir mažiausiai du tūkstančiai japonų atvykę palaikyti Yuzuru Hanyu ir sukūrę nuostabią atmosferą.

Grace išprotėjusių dėl čiuožimo sirgalių iš Japonijos nėra. Kol kas varžybas stebi tik keli šimtai žiūrovų. Tiesa, dar šimtai tūkstančių prie televizijos ekranų.

Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.
Astos Žukaitės nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionatas vyksta užkampėje.

Favorito fiasko

Jau pačią pirmąją Europos čempionato dieną užfiksuota didelė staigmena. Vienas favoritų laimėti auksą prancūzas Kevinas Aymozas finale nepasirodys. Šį sezoną trečią vietą „Didžiojo prizo“ finale iškovojęs čiuožėjas krito, neatliko nei vieno šuolio ir trumpojoje programoje užėmė vos 26-tą vietą.

Į finalą pateko 24 čiuožėjai.

„Net neįsivaizduoju, kas man atsitiko“, – po pasirodymo vis dar atsigauti negalėjo prancūzas.

Tokio fiasko dailusis čiuožimas seniai nėra matęs. „Tikrai nejaučiau padidinto spaudimo net jei kažkas mane ir vadino favoritu. Negaliu paaiškinti, kas man atsitiko. Mano, kaip čiuožėjo, darbas yra taisyti klaidas ir toliau kovoti“, – kalbėjo K.Aymozas.

https://twitter.com/francetvsport/status/1220005199537999872?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1220005199537999872&ref_url=https%3A%2F%2Ftranslate.googleusercontent.com%2Ftranslate_c%3Fdepth%3D1%26hl%3Den%26prev%3Dsearch%26rurl%3Dtranslate.google.com%26sl%3Dfr%26sp%3Dnmt4%26u%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.ledauphine.com%2Fsport%2F2020%2F01%2F22%2Fkevin-aymoz-elimine-d-entree-des-championnats-d-europe%26xid%3D17259%2C15700022%2C15700186%2C15700190%2C15700256%2C15700259%2C15700262%2C15700265%2C15700271%2C15700302%26usg%3DALkJrhhA4sde_81KKlLJhcutu2yRyrPVsQ

Po trumposios programos vyrų varžybose pirmauja čekas Michalas Brezina (89,77 tašk.). Pastarąjį kartą medaliu Europos čempionate jis džiaugėsi seniai, prieš septynerius metus, kai laimėjo bronzą.

Antrą vietą užima rusas D.Alijevas (88,45 tšk.), trečias irgi rusas A.Danielijanas (84,63 tšk.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius