Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltica“ ledo ritulininkų statistika MHL: lyderiai pagal įvarčius, bet ir pagal baudos minutes

Svajonių startas. Taip galima pavadinti Vilniaus „Baltica“ komandos debiutą atvirųjų Rusijos jaunimo ledo ritulio pirmenybių (MHL) B grupėje. Lietuvos klubas yra vienas Vakarų diviziono lyderių, o „Baltica“ kapitonas Vadimas Chvolesas pirmauja snaiperių klasifikacijoje, rašoma komandos svetainėje internete.
„Baltica“ komandos kapitonas Vadimas Chvolesas.
„Baltica“ komandos kapitonas Vadimas Chvolesas. / hcbaltica.lt nuotr.

Lietuvos komanda laimėjo penkerias iš šešių žaistų rungtynių ir surinkusi 15 taškų Vakarų divizione dalijasi 1-2 vietomis su Penzos „Dizelist“ ekipa iš Rusijos.

Žinia, ledo ritulio varžybose už pergalę per pagrindinį laiką skiriami 3 taškai, už pergalę per pratęsimą ar baudinių (bulitų) seriją – 2, už pralaimėjimą per pratęsimą ar baudinių seriją – taškas.

Ateinančią savaitę trenerio Dmitrijaus Medvedevo vadovaujamos komandos laukia trejos varžybos Vilniuje. Spalio 13-ą, 15-ą ir 16-ą dienomis „Baltica“ kovos su Rygos „Dinamo“ jaunimo komanda – „Juniors“, po 6 mačų turinčia 7 taškus. Beje, „Juniors“ vienose varžybose namuose 6:4 sugebėjo įveikti diviziono lyderę „Dizelist“.

Per 6 rungtynes „Baltica“ ledo ritulininkai varžovų vartininkus „nuginklavo“ 29 kartus. Pagal šį rezultatą „Baltica“ kartu su Permės „Oktan“ pirmauja visoje MHL B grupėje.

Vilniaus klubo kapitonas V.Chvolesas, kuriam spalio 12-ąją sukaks 21 metai, pirmauja MHL B lygos snaiperių sąraše. Jis pelnė 7 įvarčius. „Baltica“ legionierius iš Slovakijos Robertas Mikesas ir Arnoldas Bosas pasižymėjo po 4 kartus.

Rezultatyviausių žaidėjų klasifikacijoje pagal sistemą įvartis ir rezultatyvus perdavimas V.Chvolesas yra antras. Jo sąskaitoje 10 taškų (7 įvarčiai ir 3 rezultatyvūs perdavimai).  Po 9 taškus turi kiti du Vilniaus klubo puolėjai – R.Mikesas (4+5) ir rusas Leonidas Kozlovas (3+6).

Geriausių lygos vartininkų sąraše „Baltica“ vartų sargas Artūras Kuzmičius yra aštuntas. Jis atrėmė 89,3 procento varžovų metimų.

Tačiau „Baltica“ žaidėjai pernelyg dažnai šalinami iš aikštelės. Per 6 rungtynes mūsiškiai gavo 119 baudos minučių. Tai antras nuo galo rezultatas Dažniau taisykles per iki šiol įvykusias varžybas pažeisdavo tik Kazanės „Irbis“ ritulininkai (125 baudos minutės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius