Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltijos lygoje – pirma „Airwell Energija“ pergalė ir pirmas „Kaunas City“ pralaimėjimas

Lietuvos čempionė „Kaunas City“ komanda nesugebėjo pratęsti savo pergalių serijos.
„Kaunas City“
„Kaunas City“ / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Trečiadienį Optibet Baltijos čempionato rungtynėse kauniečiai namuose 0:3 nusileido „Kurbads“ komandai.

Pergalę iškovoję latviai nutraukė penkių iš eilės „Kaunas City“ pergalių seriją šiame sezone: jį kauniečiai pradėjo laimėdami abi OHL ir visas tris IIHF Kontinentinės taurės dvikovas.

VIDEO: Gražiausi epizodai: „Kaunas City“ - „HK Kurbads“ (2023-09-27)

Rungtynių startas kauniečiams susiklostė itin nesėkmingai. Sužaidus vos dvi minutes Denysas Hončarenko sėdosi ant nubaustųjų suolo, o daugumą „Kurbads“ pavertė Artūro Mickevičiaus įvarčiu daugumoje (03:58, rez. perd. Aleksandras Biškinis, Davis Straupe).

Tas pats D. Hončarenko prasižengė ir vėliau, bet šį kartą progą mažumoje susikūrė jo komandos draugai. Savo greitį pademonstravęs Ondrejus Machala pabėgo vienas prieš vartininką, bet jo nuginkluoti jam nepavyko.

Antrajame kėlinyje abi komandos turėjo po dvi progas žaisti daugumoje, bet nė vienai, nė kitai komandai jos išnaudoti nepavyko. Tiesa, nors „Kurbads“ ir nepelnė įvarčio ant ledo turėdami žaidėjo pranašumą, bet jų antrasis įvartis krito ilgos atakos metu, kuri prasidėjo būtent tuomet, kai „Kaunas City“ ant ledo turėjo vienu žaidėju mažiau nei oponentai. Į vartų kampą tiksliai iššovė Rihardas Ligis (37:55, rez. perd. Matisas Birinšas).

Trečiajame kėlinyje „Kaunas City“ turėjo progą, kai greitoje atakoje D. Hončarenko pataikė į vartų konstrukciją, bet ritulys į vartus nuo jos neįskriejo.

Galutinai kauniečių viltis išsigelbėti sugniuždė greita varžovų ataka, kurioje ritulys atsidūrė pas R. Ligį, o šis antrą kartą rungtynėse pasiuntė jį į vartus (53:05).

VIDEO: Interviu: Kostas Gusevas

Po rungtynių „Kaunas City“ gynėjas Kostas Gusevas pripažino, jog šiandien jiems pritrūko tikslumo užbaigiant atakas.

„Šiandien mums pritrūko įvarčių. Turėjome momentų juos pelnyti, bet kažkur nepasisekė, kažkur patraukė jų vartininkas. To mums iki pergalės ir pritrūko. Žaidėme neblogai, galbūt kažkur varžovai buvo geresni, bet rungtynės buvo apylygės, kuriose varžovai tiesiog tiksliau metė į vartus“, – kalbėjo kauniečių gynėjas.

Kitas rungtynes „Kaunas City“ žais jau spalio 3-ąją, išvykoje su „Prizma“.

Pirma „Airwell Energija“ pergalė

Optibet Baltijos čempionate nebeliko taškų neturinčių komandų: pirmąją sezono pergalę trečiadienį iškovojo Elektrėnų „Airwell Energija“.

Elektrėnų ledo rūmuose trečiadienį įvyko akistata tarp dviejų komandų iš Lietuvos: „Airwell Energijos“ ir Vilniaus „7bet-Hockey Punks“. Nuskambėjus finalinei rungtynių sirenai rungtynių šeimininkai įsirašė pirmuosius taškus OHL Baltijos lygoje – laimėdami dvikovą 5:2.

VIDEO: Gražiausi epizodai: „Airwell-Energija“ - „7BET-Hockey Punks“ (2023-09-27)

Rungtynių pradžioje po „Airwell Energijos“ taisyklių pažeidimo svečiai turėjo progą žaisti daugumoje, bet jos realizuoti jiems nepavyko. Tuo tarpu elektrėniškiai sugebėjo pelnyti įvartį komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis, kai pirmąjį sezono įvartį pelnė praėjusio sezono geriausias lygos puolėjas Tadas Kumeliauskas (12:18, rez. perd. Povilas Verenis, Arturas Tomsonas).

Kėlinio pabaigoje Povilas Verenis puikiai suklaidino svečių gynėją ir atlikęs metimą jau kėlė rankas džiaugtis įvarčiu, bet vilniečių vartininkas Artūras Pavliukovas sugebėjo laiku sustabdyti jau už jo nugaros atsidūrusį ritulį.

Pats P. Verenis galiausiai pasižymėjo antrajame kėlinyje. Greitoje atakoje jis buvo tikslus atlikdamas metimą iš už gynėjo lazdos, kuris skriejo į viršutinį šoninį vartų kampą (28:14, rez. perd. A. Tomsonas, T. Kumeliauskas).

Pirmoje rungtynių dalyje daugiau prie varžovų vartų laiką leido „Airwell Energija“, kuri užtikrintai kontroliavo susitikimo eigą, bet viską pakeitė vienas nesėkmingas epizodas prie jų vartų. Praradę ritulį netoli savo vartų jie leido Edgarui Petrovui niekam nekliudomam mesti iš artimos distancijos. „Pankų“ latvis neklydo ir sušvelnino oponentų persvarą (31:44, rez. perd. Edgaras Rybakovas).

Pelnytas įvartis įkvėpė „7bet-Hockey Punks“ dažniau atakuoti varžovų vartus, kol galiausiai rezultatas tapo lygiu. Edgaras Rybakovas laimėjo ritulio įmetimą ir šis atsidūrė pas Aurimą Gaidauską, kuris nieko nelaukdamas vienu lietimu iš toli pasiuntė ritulį į „Airwell Energijos“ vartus (35:37, rez. perd. E. Rybakovas).

Trečiajame kėlinyje dviese prieš „7bet-Hockey Punks“ vartininką pabėgo T. Kumeliauskas ir P. Verenis. Ir nors pastarojo metimas nebuvo tikslus, pirmasis prie ritulio pribėgęs jo kolega sugrąžino „Airwell Energijai“ pranašumą (43:51, rez. perd. P. Verenis).

Po kelių minučių abi komandos buvo priverstos stabdyti žaidimą, kai po vilniečių atakos dužo Elektrėnų arenos borto stiklas.

hockey.lt nuotr./„Airwell Energija“ džiaugiasi įvarčiu
hockey.lt nuotr./„Airwell Energija“ džiaugiasi įvarčiu

Šeimininkų padėtį rungtynėse dar labiau sustiprino ketvirtasis įvartis. Jį pelnė Egidijus Binkulis (56:24, rez. perd. Dovydas Laimutis).

„7bet-Hockey Punks“ dar bandė gelbėtis keisdami vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet kelias progas mesti į tuščius vartus turėję Elektrėnų klubo atstovai galiausiai pasižymėjo penktąjį kartą. E. Binkulis išvedė Dovydą Laimutį vieną prieš vartus, o šiam beliko iš labai arti užbaigti rungtynes savuoju įvarčiu (58:38, rez. perd. Karolis Krasilnikovas, E. Binkulis).

VIDEO: Interviu: Arūnas Aleinikovas

Abi šios komandos šį savaitgalį ilsėsis ir į kovas sugrįš kitą savaitę.

VIDEO: Interviu: Mindaugas Kieras
Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius