Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Be pagrindinių žaidėjų rungtyniavusi „Energija“ nepasipriešino Gomelio ekipai

Vietą Baltarusijos aukščiausiosios ledo ritulio lygos atkrintamosiose varžybose savaitgalį užsitikrinusi Elektrėnų „Energija“ patyrė skaudų pralaimėjimą išvykoje. Trečiadienio vakarą nieko nelėmusiose rungtynėse „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius vienintelis iš lietuvių mušė įvarčius, o elektrėniečiai svečiuose 3:12 (0:5, 1:6, 2:1) nusileido „Gomel“ ledo ritulininkams.
Elvinas Karla
Elvinas Karla / Hockey.lt nuotr.

Į Gomelį „Energija“ išvažiavo su 2 vartininkais ir vos su 10 ledo ritulininkų. Dėl nuobaudų komandai trejas rungtynes negalės padėti Vytautas Jagelavičius, o vienerias – Rolandas Aliukonis. Kiti žaidėjai dėl smulkių traumų ir kitų priežasčių taip pat liko Elektrėnuose.

Gomelio ekipa nuo pat susitikimo pradžios mušė vieną įvartį po kito, o antrame kėlinyje per 51 minutę įmušė net tris įvarčius.

Vienintelį „Energijos“ įvartį per du kėlinius pelnė A.Bendžius (6:50, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Justinas Vėželis).

Trečiojo kėlinio pradžioje A.Bendžius (44:10, rez. perd. Mantas Marcinkevičius ir Aimas Fiščevas) įmušė dar vieną „Energijos“ įvartį, o rungtynių pabaigoje jis (56:35, rez. perd. Lukas Manomaitis ir Aimas Fiščevas) pasižymėjo trečiuoju tiksliu smūgiu.

Šiose rungtynėse „Energija“ užsidirbo 4 pašalinimus (8 baudos minutės), o „Gomel“ – 3 pašalinimus (6 baudos minutės).

Su Gomelio ekipa „Energija“ jau yra žaidusi Elektrėnuose: lapkričio mėnesį „Energija“ pirmose rungtynėse varžovams nusileido 4:7, tačiau antrose šventė pergalę 5:1.

„Energija“ per 39 čempionato rungtynes yra iškovojusi 19 pergalių ir su 56 taškais užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, tuo tarpu „Gomel“ per 41 susitikimą iškovojo 84 taškus ir užima trečią poziciją.

A.Bendžius per 38 sužaistas rungtynes šiame Baltarusijos aukščiausiosios lygos sezone yra įmušęs 30 įvarčių bei atlikęs 28 rezultatyvius perdavimus. Jis yra rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas ir tašku lenkia antroje pozicijoje esantį Povilą Verenį (30 rungtynių, 29 įvarčiai ir 28 rez. perd.).

Iki reguliariojo sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti penkerias rungtynes, o artimiausios bus žaidžiamos jau rytoj su Gomelio ekipa nuo 12:00 val.

Elektrėnų ledo rūmuose „Energija“ žais vasario 13 ir 14 dienomis su pirmą poziciją užimančia Minsko „Junior“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius