-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Kasparaitis – apie Lietuvos rinktinę, koronavirusą, veganizmą ir žaidimą iki 70-ties

Dariui Kasparaičiui jau 47-eri, bet legendinis Lietuvos ledo ritulininkas dar nemąsto apie pačiūžų pakabinimą ant vinies. Rusijos žiniasklaidai duotame interviu jis užsiminė apie siekį rungtyniauti net iki 70-ties.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tik 2018-aisiais, kai Kaune vyko pasaulio I diviziono B grupės čempionato kovos, Lietuvos rinktinėje debiutavęs sportininkas neatmeta galimybės dar iščiuožti ant ledo su geltona šalies nacionalinės komandos apranga.

„Jeigu viskas bus gerai, jei komandai manęs reikės, norėčiau žaisti rinktinėje ir parodyti, kad jei gyveni sveikai, treniruojiesi ir valgai tinkamą maistą, gali žaisti ir iki 70-ies“, – sakė D.Kasparaitis.

Pokalbyje su championat.ru žurnalistu jis pasisakė ir apie koronavirusą bei karantiną, savo palaikomas sporto komandas, veganišką gyvenimo stilių ir kitus įdomius dalykus.

Pateikiame įdomiausias interviu vietas.

Apie karantiną: „Kai būnu namuose su vaikais, neturiu jokio laisvo laiko. Bandau užimti juos sportu, pralinksminti. Kai kurie iš jų (D.Kasparaitis iš viso turi šešis vaikus – red. past.) mokosi nuotoliniu būdu. Niekas pernelyg nepasikeitė. Žymiai lengviau izoliuotis Floridoje, nei kažkurioje kitoje valstijoje, kadangi čia turime vandenyną. Visi bėgioja, aš ir pats be jokių problemų bėgiojau pastaruosius du mėnesius. Dabar jau atsidarė ir parkai, pamažu atidaroma ir visa kita.“

Apie koronavirusą ir sporto renginius: „Kam žaisti, jei žaidi be žiūrovų? Neturėtume nieko uždaryti, kaip Švedijoje. Turime persirgti. Žmonės miršta ir nuo gripo, bet niekas nieko neuždaro. Nesuprantu, kodėl prasidėjo tokia panika. Mūsų apylinkėse gyvena 20-30 tūkst. žmonių, o per du mėnesius iš jų susirgo tik 12!

Skaičiau, kad Anglijos futbolo lygoje visi turės žaisti su kaukėmis, kad nebus galima spjaudytis – tai siaubinga! Viskas buvo gerai, bet staiga pasirodė kažkoks virusas ir visi ėmė bijoti vienas kito. Jeigu tau lemta susirgti, tu ir susirgsi. Dabar žmonės sėdi namuose ir praranda imunitetą, tad kai išeis į lauką, jie pasigaus bet kokią ligą.

Amerikoje sakė, kad viską uždaro 15-ai dienų tam, kad ligoninės nepersipildytų. Dabar ligoninės tuščios, bet mes vis dar uždaryti. Kodėl?

Kam žaisti, jei žaidi be žiūrovų?

Kaip dėl arenų, paverstų morgais, nuotraukų? Taip buvo per dvi dienas, per kurias mirė daugiausiai žmonių, ypač Niujorke. Tačiau Amerikoje kiekvieną dieną nuo narkotikų perdozavimo miršta 130 žmonių – kodėl nerodo ir tų nuotraukų? Amerikoje jie visas mirtis bando priskirti koronavirusui, kadangi taip ligoninės gauna premijas. Tai nesąmonė.

Mano žmona manęs klausia, kodėl manęs nejaudina šita situacija. Bet ką aš galiu padaryti? Kartais nori išbėgti, nuplėšti kaukes žmonėms nuo veidų ir sakyti: „Ko tu bijai, kas tau nutiks?“ Mano sesuo man sako, kad turiu dėvėti kaukę, ji atsiuntė jų iš Lietuvos prieš du mėnesius, tačiau jos vis dar guli padėtos. Užsidedu kaukę tik eidamas į parduotuvę, nes taip reikalauja dabartiniai įstatymai. Jei jų nebūtų, tikrai nedėvėčiau kaukės.“

Apie bendravimą su vaikais: „Daugiausiai su jais kalbamės angliškai, nes mano žmona švedė. Mūsų auklė yra ukrainietė, su mažiausiu vaiku ji kalbasi rusiškai, jis kažkiek supranta. Visi vaikai laisvai keikiasi rusiškai. Majamio mokykloje daugelis rusų vaikų iš jų to mokosi.“

View this post on Instagram

#father of the year

A post shared by Darius Kasparaitis (@dkasparaitis) on

Apie gyvenimą Majamyje: „Dažniausiai nuo rugpjūčio iki spalio laukiame, kada ateis uraganas. Tai nemalonu, bet bet kurioje vietoje galima rasti trūkumų. Net ir Maskvoje vasarą daug žmonių miršta dėl karščio. Majamyje gyventi nepigu, bet pigiau nei Niujorke. Visi bėga iš Niujorko, nes kainos ten beprotiškos. Kai kam nepatinka Majamis, nes visi galvoja, kad niekas čia nieko neveikia, tik ilsisi. Tačiau per laiką pripranti prie karščio.

Man patinka, kai bėgdamas imu prakaituoti. Būna karšta kaip vonioje, tada jaučiuosi puikiai. Kartais nubėgu 15 kilometrų, įšoku į vandenyną, o tada vėl bėgu. Vis tiek būnu šlapias nuo galvos iki kojų, tad galiu lįsti į vandenį net ir su rūbais.

Majamis yra geriausia vieta. Čia nuolatos šviečia saulė, geras oras ir gera nuotaika. Gyvenu čia jau 11 metų ir galiu bėgioti, važinėti dviračiu, plaukioti vandenyne. Myliu šią vietą.

View this post on Instagram

#imisshockey

A post shared by Darius Kasparaitis (@dkasparaitis) on

Be to, čia yra daug rusų, aš netgi gyvenu vietoje, kuri vadinama „Mažąja Maskva“. Čia daugybė rusiškų parduotuvių, nors produktai jose iš Lietuvos.

Kai nuvykstu į Niujorką, mąstau apie tai, kiek ten daug šiukšlių, kaip visur dvokia. Negaliu įsivaizduoti, kas ten visus taip traukia. Visi kažkur bėga, yra pavargę. Čia mes turime tą patį, ką ir Niujorke, bet dar turime ir paplūdimį, jūrą, gražias merginas – ruses, braziles, kolumbietes... Būdamas paplūdimyje, negali žvalgytis, būtinai turi dėvėti saulės akinius.“

Apie feministę žmoną ir veganišką gyvenimo būdą: „Mano žmona feministė – ji nieko nedaro, tik gimdo vaikus (juokiasi). Aš padedu vaikams mokytis, ruošiu jiems maistą. Esu veganas, mėsos nevalgiau jau ilgą laiką. Mano patiekalus paruošti labai lengva – tai įvairių rūšių salotos, daržovės.

Asmeninio albumo nuotr./Darius Kasparaitis su žmona
Asmeninio albumo nuotr./Darius Kasparaitis su žmona

Vartoju daug angliavandenių, nevalgau pieno produktų, sūrio, žuvies ar kiaušinių. Jau numečiau 30 kg nuo tada, kai svėriau daugiausiai.

Be to, daug bėgioju, tai taip pat padeda sudeginti riebalus. Man labai tai patinka, jaučiuosi puikiai.“

Jau numečiau 30 kg nuo tada, kai svėriau daugiausiai.

Apie verslą ir tapimą treneriu: „Dirbu statybų srityje, netoliese statome namus. Bandau įsitvirtinti šiame versle. Bet bandau rasti darbą ir ledo ritulyje, nes tą darau geriausiai. Noriu perduoti savo žinias ir patirtį jaunesniems žaidėjams.

Mielai tapčiau treneriu, kalbėjausi dėl to su Floridos universitetu. Nelengva ten patekti, turi turėti ryšių. Reikia pradėti nuo apačios, niekas iš karto neduos tau vietos NHL klube. Dirbu ties tuo ir esu pasiruošęs padėti bet kuriai komandai, kuriai prireiks mano paslaugų.“

Apie Lietuvos rinktinę: „Mano žmona šiandien paklausė, ar aš vis dar ruošiuosi žaisti ledo ritulį. Pasakiau, kad noriu pabandyti būdamas 50-ties, tad dar turiu trejus metus pasiruošimui. Visada esu pasiruošęs fiziškai, bet man reiktų ledo ritulio treniruočių. Jeigu viskas bus gerai, jei komandai manęs reikės, norėčiau žaisti rinktinėje ir parodyti, kad jei gyveni sveikai, treniruojiesi ir valgai tinkamą maistą, gali žaisti ir iki 70-ies.

Vyresni žmonės teisinasi, kad jiems skauda kelius ir jie nieko negali daryti, ypač taip daro karjeras baigę sportininkai. Aš atlaikiau keturias kelių operacijas, du kartus vaikščiojau su ramentais, o dabar nubėgu 100 kilometrų per savaitę ir jaučiuosi puikiai.“

Apie alkoholį: „Jau 10 metų nevartoju alkoholio ir nerūkau. Nedaug gėriau ir karjeros metu, bandydavau gerti alų, bet tai man nepatiko. Kai kurie žmonės tiesiog negali gerti. Aš – vienas tokių žmonių ir supratau tą jau labai seniai. Man taip gyventi lengviau.“

Jau 10 metų nevartoju alkoholio ir nerūkau.

Apie sportą – futbolą, krepšinį, ledo ritulį: „Palaikau savo komandas – „Pittsburgh Penguins“, „New York Islanders“, „New York Rangers“. Pradėjau sirgti ir už Floridos komandą, nes vaikai ėmė domėtis ledo rituliu, ėmiau vestis juos į rungtynes ir supratau, kad „Florida Panthers“ yra jų komanda.

Futbole palaikau tik vieną komandą – „Manchester City“. Krepšinyje sergu už Lietuvos rinktinę.

Ar „Manchester City“ yra tik pinigų maišas? Ką bendro turi komanda ir pinigai? Visoms komandoms jų reikia, kad galėtų suburti gerą sudėtį.

Per NHL lokautą žaidžiau Kazanėje, ten taip pat buvo komanda, kurią galima būtų pavadinti pinigų maišu, tačiau mes nieko nelaimėjome.

Labai lengva skaičiuoti kitų žmonių pinigus, bet ar „Manchester United“ ir „Liverpool“ nėra pinigų maišai? Jie išleidžia net daugiau pinigų nei „Manchester City“. Žmonės nenori įsileisti naujų komandų į Anglijos „didįjį ketvertą“. Visi yra pripratę matyti tik „Manchester United“, „Liverpool“, „Arsenal“ ir „Chelsea“, bet juk „Chelsea“ taip pat iškilo tik atėjus Romanui Abramovičiui, niekas jų nežinojo prieš tai.

Jis į „Premier“ lygą atėjo prieš keliolika metų, o aš tada ieškojau savo komandos. Man patiko Davidas Silva, kuris buvo ką tik atvykęs į „Manchester City“. Po truputį pradėjau sekti šią komandą ir ją įsimylėjau, tapau nuo jos priklausomas. Kartais net susimąstau, kodėl aš taip dėl jos jaudinuosi, kartais net išjungiu televizorių, jei jie žaidžia prastai.

Tiesa, šį sezoną „Liverpool“ nusipelnė lygos titulo. O „City“ galėjo laimėti Čempionų lygą, bent jau taip galvojau, kai jie nugalėjo Madrido „Real“.

Sergu ir už „New York Knicks“ komandą, turiu jų kepuraitę. Jie jau 20 metų išgyvena prastus laikus, bet aš noriu visiems parodyti, kad palaikau ne tik čempionus, bet ir komandas, kurios nėra tarp geriausių.

Kalbant apie ledo ritulį, Floridoje juo domėtis gerai, nes bilietai labai pigūs. Priešingai nei į krepšinio „Miami Heat“ rungtynes, kur patekti labai brangu. Kartais su žmona nueiname ir į krepšinį, ypač dėl to, kad ji buvusi krepšininkė.“

hockey.lt nuotr./Darius Kasparaitis
hockey.lt nuotr./Darius Kasparaitis

Apie politiką: „Visą gyvenimą stengiausi išklausyti abi puses. Kartais Donaldas Trumpas mane nervina, kartais jis man patinka. Kai kurie žmonės sako, kad jis blogas prezidentas ar blogiausias žmogus pasaulyje, bet taip tikrai nėra.

Į viską žvelgiu demokratiškai. Nebandau veltis į politiką, nes man ji nėra aiški. Nežinau, kaip yra Rusijoje, bet Amerikoje įsijungęs vieną kanalą girdi vieną, o perjungęs kitą – jau klausaisi visiškai kitko. Svarbiausia yra tai, kuo tu tiki.

Vieni sako, kad viruso situacija yra nebloga, o kiti – kad viskas blogai. Bandau nesiklausyti nieko apie tai ir apie politiką, nes tai man nereikalinga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius