-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dainius Zubrus trečią kartą karjeroje liko šalia Stenlio taurės

Šeštosiose 2015-2016 metų sezono NHL Stenlio taurės turnyro finalo rungtynėse „Pittsburgh Penguins“ klubas sekmadienį svečiuose 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) nugalėjo „San Jose Sharks“ ledo ritulininkus su Dainiumi Zubrumi, laimėjo seriją 4–2 bei ketvirtą kartą komandos istorijoje tapo šio garbingo trofėjaus savininku.
„Penguins“ triumfas NHL finale
„Penguins“ triumfas NHL finale / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienintelį įvartį „Penguins“ ledo ritulininkams, kurie Stenlio taurės turnyro finale žaidė pirmą kartą ekipos istorijoje, pelnė Loganas Couture'as (26:27), o „Sharks“ vartininkas Martinas Jonesas atrėmė 24 svečių metimus iš 27.

Įvarčiais nugalėtojų, kurie anksčiau Stenlio taurės savininkais buvo 1991, 1992 ir 2009 metais, gretose pasižymėjo Brianas Dumoulinas (8:16), Krisas Letangas (27:46) bei Patricas Hornqvistas (58:58), dviem rezultatyviais perdavimais pasižymėjo naudingiausiu finalo serijos žaidėju pripažintas Sidney Crosby, o „Penguins“ vartininko Matto Murray'aus sąskaitoje – 18 atremtų arenos šeimininkų metimų iš 19.

Dainius Zubrus rungtyniavo 8 minutes (7:58), per kurias kartą metė į svečių ir pirmajame kėlinyje (7:50) gavo dvi baudos minutes.

Ketvirtadienį savo 39-ąjį gimtadienį švęsiančiam D.Zubrui tai buvo jau trečias nesėkmingas NHL finalas karjeroje. 1997 m. savo debiutiniame sezone finalą ji pasiekė su „Philadelphia Flyers“, o 2012-aisiais – su „New Jersey Devils“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naudingiausias NHL finalo serijos žaidėjas Sydney Crosby
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naudingiausias NHL finalo serijos žaidėjas Sydney Crosby

Pirmuosius du serijos mačus išvykoje „Sharks“ pralaimėjo 2:3 ir 1:2, trečiojoje dvikovoje namuose šventė pergalę 3:2. Ketvirtosiose „Sharks“ patyrė nesėkmę namuose 1:3, tačiau pavyko iškovoti pergalę 4:2 penktajame susitikime išvykoje.

Per 14 mačų atkrintamosiose varžybose D.Zubrus aikštelėje praleido 2 valandas 25 minutes ir 4 sekundes, per kurias įmušė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo 6 varžovų metimus ir gavo 6 baudos minutes.

Lietuvis reguliariajame sezone per 50 mačų savo ekipai pelnė 3 įvarčius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 20 baudos minučių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dainius Zubrus (9 nr.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dainius Zubrus (9 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius