Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemaitis Kalifornijoje: Mantas Armalis ir jo glamūrinis gyvenimas

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas 24 metų Mantas Armalis šį sezoną gina „San Jose Baracuda“ komandos vartus, bet štai, kaip bėga jo laikas Kalifornijoje: jis sužaidžia biliardo partiją stilingame biliardo kambaryje San Fransisko penkių žvaigždučių viešbutyje „Fairmont“. Po pulo atsipalaiduoja bibliotekoje, tada pasižvalgo iš terasos. Buvęs „Versace“ modelis ir Jungtinėse Valstijose lengvai įrodinėja, kad yra vienas gražiausių vyrų atletų pasaulyje.
Mantas Armalis
Mantas Armalis / Instagram

Aprašyti sakiniai yra iš M.Armalio fotosesijos leidiniui „San Francicso Chronicles“.

Iš tiesų jo gyvenimas nėra toks snobiškas.

Prieš fotosesiją jis praleido visai neglamūrišką naktį autobuse, kuriuo su komanda grįžo iš rungtynių Beikersfilde. „Man regis, miegojau apie tris valandas“, – sakė M.Armalis, kurio anglų kalboje yra įsimaišęs švediškas akcentas. „The Chronicles“ priminė ankstyvoje jaunystėje iš Lietuvos iškeliavusio žemaičio istoriją, kurioje ledo ritulys vis pinasi su modelio blizgesiu.

M.Armalis gimė Plungėje 1992 metų rugsėjo 6 dieną Vido Armalio ir Dalios Armalienės šeimoje. Sportiški tėvai, abu buvę orientacininkai, patraukė ieškoti geresnio gyvenimo į Švediją.

Mano kūnas buvo pernelyg raumeningas tokiam šou

Švedijoje jis išbandė modelio darbą, kai drabužių parduotuvėje besidarbuojantį 19-metį lietuvį pastebėjo buvęs modelis. M.Armalis netrukus buvo deleguotas į Milaną Pitti Uomo vyrų mados šou savaitei 2012 metais, kur reikėjo pristatyti Calvino Kleino apdarus. Tada paaiškėjo, kad yra kliūtis, kodėl M.Armalis nevisiškai tinka ant scenos su apatiniais rūbais.M.Armalis augo Švedijoje, kur pradėjo žaisti ledo ritulį. Nors atstovavo Švedijos klubams, žemaitis nepamiršo lietuviškų šaknų ir užsivilko Lietuvos rinktinės aprangą, tapęs pagrindiniu mūsų komandos vartininku (tiesa, dėl užimtumo klube jis nepadės Lietuvos rinktinei per šį mėnesį vyksiančias pasaulio čempionato 2-ojo diviziono kovas).

„Mano kūnas buvo pernelyg raumeningas tokiam šou, – pasakojo M.Armalis. – Jiems patiko liekni vaikinai. Aš sunkiai įtilpdavau į kelnes“.

„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Mantas Armalis
„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Mantas Armalis

Agentai iš „Armani“, „Gucci“, „Dolce & Gabbana“ sakė tą patį: reikia lieknų vaikinų, nereikia raumeningų.

Vis dėlto M.Armalis tiko „Versace“, kurio filmavimo grupės direktorius buvo ledo ritulio aistruolis. Lietuvio bendradarbiavimas su „Versace“ truko ketverius metus, o per tą laikotarpį garsioji dizainerė Donatella Versace tarė: „Versace“ reikia tokių vaidų ir kūnų, kaip Mantas – raumeningų, sudėtų kaip gladiatorius“.

VIDEO: Meet the World's Hottest Hockey Player | Cosmopolitan

Podiumas netrukdė jam tobulėti ledo ritulio aikštėje. Žaisdamas Švedijoje jis atkreipė į save Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klubų dėmesį. „Sharks“ pirmieji mane pastebėjo ir pamatė potencialą“, – sakė M.Armalis.

2016 metais lietuvis pasirašė vienerių metų sutartį su NHL žaidžiančia „San Jose Sharks“, kuri perleido vartininką į dukterinę ekipą „San Jose Barracuda“. „Daug nutiko per šiuos metus“, – sakė M.Armalis.

Atkeliavęs į San Chozę 2016 metų vasarą lietuvis pratinasi prie gyvenimo Kalifornijoje. „Viskas čia taip brangu, – sakė M.Armalis. – Dar brangiau nei Stokholme!“

„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis
„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis

Milijoną gyventojų turinčiame mieste vartininkas gyvena įprasta ledo ritulininko rutina, kurioje laikas bėga treniruotėse bei namų ir išvykų rungtynėse.

Nors M.Armalis sutiko nusifotografuoti „The Chronicle“ pavasarinėje vyrų madų fotosesijoje viešbutyje, kur jam teko šokinėti ant lovos, jis sako, kad galbūt modelio įgūdžius panaudojo paskutinį kartą.

„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis
„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis

„Mano aistra yra ledo ritulys, – tvirtino M.Armalis. – Būti modeliu buvo smagu, bet šiame darbe atsidūriau dėl išvaizdos. Ledo ritulyje turėjau dirbti nuo septynerių metų, kad atsidurčiau ten, kur dabar esu“.

M.Armalis mano, kad ateityje galėtų vėl susipinti su mada, kaip tai padarė Davidas Beckhamas ir Cristiano Ronaldo (abu reklamavo apatinių rūbų kolekcijas), bet dabar jo galva yra pramušta ledo rituliu.

Būti modeliu buvo smagu, bet šiame darbe atsidūriau dėl išvaizdos. Ledo ritulyje turėjau dirbti nuo 7 metų, kad atsidurčiau ten, kur dabar esu

Paskutinį kartą nutaisęs veidą foto blyksniui M.Armalis išskubėjo namo, kad gerai pailsėtų prieš rytinę treniruotę. „Buvo smagu“, – šypsojosi M.Armalis.

Jis pasirinkęs tokią sporto šaką, kurioje išlaikyti gražią šypseną (o tiksliau – sveikus dantis) nėra taip jau paprasta. „Gerai, kad esu vartininkas, turiu privilegiją išsaugoti savo dantis, – juokavo M.Armalis, kaip ir visi vartininkai aikštėje pasirodantis su apsaugine kauke.

„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis
„Instagram“ nuotr./Mantas Armalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius