Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionate – Rusijos čiuožėjų triumfas, sužibėjusi latvė ir į dvidešimtuką patekusi lietuvė

Pirmasis karjeros pasirodymas Europos dailiojo čiuožimo čempionate lietuvei Aleksandrai Golovkinai buvo sėkmingas – 16-metė pateko tarp dvidešimties geriausių senojo žemyno čiuožėjų ir užėmė 19-ą vietą. Pjedestalą šiemet okupavo visos trys čiuožėjos iš Rusijos.
Aukso medalį iškovojo 18-metė Elizaveta Tuktamysheva
Aukso medalį iškovojo 18-metė Elizaveta Tuktamysheva / „Scanpix“ nuotr.

Po trumposios programos 23-ą vietą užėmusi A.Golovkina šeštadienį Stokholmo „Ericsson Globe“ arenoje, stebint daugiau nei 10 tūkstančių žiūrovų, atliko savo laisvąjį šokį. Už jį šešiolikmetė buvo įvertinta 86, 46 balo, o susumavus abiejų šokių rezultatus surinko 131,47 taškus. Lietuvė už nugaros paliko net ir Europos čempionatų prizininkę Gruzijos dailiojo čiuožimo žvaigždę Eleną Gedevanišvili (122, 88 balo). Pasibaigus varžyboms Alika vadinama lietuvė sužinojo galutinę vietą – jai pavyko palypėti per keturis laiptelius ir užimti aukštą 19-tą vietą.

„Aš džiaugiuosi, nors ir šiek tiek apmaudu, jog nesušokau tulupo šuolio ir du kartus kritau. Buvo labai gera čiuožti pilnoje arenoje, tokia didelė žiūrovų minia suteikė dar daugiau jėgų. Iš pradžių galvojau, kad labai jaudinsiuosi, tačiau viskas nutiko priešingai ir aš ant ledo šiandien jaučiausi puikiai“, – 15min.lt sakė A.Golovkina, kurią tribūnose palaikė saujelė gerbėjų iš Lietuvos. 

VIDEO: European Figure Skating Championships 2015. FS. Aleksandra GOLOVKINA

Geriausią karjeros pasirodymą surengė Latvijos dailiojo čiuožimo talentas – 16-metė Angelina Kučvalska. Tik 17-tą vietą po trumposios programos užėmusi čiuožėja nepriekaištingai atliko laisvąjį šokį ir gavo aukščiausią karjeros įvertinimą 107, 09 balus (Iš viso 156, 37 balo). Latvijos talentui pavyko iš 17-tos vietos pakilti į 7-ąją! Laisvojoje programoje latvė buvo net penkta.

„Tai tik parodo, kad netgi labai mažos šalies talentai, neturėdami ypatingų sąlygų, garsiausių pasaulio trenerių, gali prasimušti į elitą. Tai taps motyvacija ir mums“, – kaimyninės šalies čiuožėjos pasiekimu džiaugėsi A.Golovkinos treneris Dimitrijus Kozlovas. 

VIDEO: European Figure Skating Championships 2015. FS. Angelina KUCHVALSKA

Kovoje dėl medalių niekas negalėjo prilygti Rusijos dailiosios lyties atstovėms. Rusės okupavo visas tris pirmąsias vietas. 18-metė Elizaveta Tuktamysheva iškovojo auksą ir pirmąjį titulą savo karjeroje. Ji mažiau nei tašku sugebėjo aplenkti šešiolikmetę Jeleną Radionovą. Bronza atiteko dar vienai Rusijos atstovei Annai Pogorilajai. 

VIDEO: Elizaveta Tuktamysheva FS - 2015 European Championships

Sekmadienį Europos dailiojo čiuožimo čempionato medalių dalybas užbaigs porų varžybų dalyviai. Favoritais iškovoti aukščiausios prabos apdovanojimus šioje kategorijoje taip pat įvardijami rusai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius