Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Fiasko pusfinalyje rusai užglaistė iškovodami bronzą

Pasaulio ledo ritulio čempionato šeimininkė Rusija sekmadienį iškovojo galingą pergalę 7:2 (2:0, 3:1, 2:1) prieš JAV rinktinę rungtynėse dėl trečiosios vietos. Rusai taip bent kiek užglaistė fiasko prieš Suomiją turnyro pusfinalyje.
Rusai džiaugiasi Ivano Teligino įvarčiu
Rusai džiaugiasi Ivano Teligino įvarčiu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusai rungtynes pradėjo galingai – sužaidus tik 14 minučių jau pirmavo 2:0. Pirmąjį įvartį pelnė Vadimas Šipačiovas (6:23), antrąjį – Sergejus Moziakinas (13:41).

Antrasis kėlinys vyko panašiai – tik jam įpusėjus rusai prie savo persvaros pridėjo dar du įvarčius jau galėjo užuosti pergalę. Šįkart pasižymėjo Ivanas Teleginas (29:36) ir Aleksejus Marčenka (32:49).

Frankas Vatrano likus penkioms minutėms iki kėlinio pabaigos sušvelnino skirtumą, tačiau nepraėjus nė minutei rusai smogė atgal – Artiomo Panarino įvartis ir 5:1.

F.Vatrano pavyko įmušti greitą įvartį ketvirtajame kėlinyje (43:42) ir trumpam kiek atkurti intrigą, tačiau S.Moziakino įvartis jau 54 min. varžovus galutinai palaužė – 6:2. Rungtynėms einant į pabaigą dviejų žaidėjų persvarą turėję rusai įmušė ir septintąjį įvartį – pasižymėjo Vadimas Šipačiovas.

Rusai praėjusiais metais buvo užėmę antrąją vietą, o 2014 metais – tapę čempionais. Rusijos rinktinei tai aštuntasis bronzos medalis pasaulio čempionate (penki iškovoti dar SSRS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius