Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Hockey Punks“ vadovas apie Dariaus Kasparaičio svajonę žaisti už Lietuvą: „Jis būtų tarp rinktinės lyderių“

Prieš kelias dienas vienas geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų Darius Kasparaitis JAV leidiniui „The Hockey News“ prasitarė, kad vis dar svajoja apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius. Vilniaus klubo „Hockey Punks“, kuriame yra žaidęs veteranas, vadovas mano, kad mūsų šalies rinktinei D.Kasparaičio patirtis nepatrukdytų.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / hockey.lt nuotr.

Pagal esamas Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) taisykles, žymusis gynėjas turėtų Lietuvos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) pirmenybėse sužaisti už „Hockey Punks“ dar bent po kartą šį ir ateinantį sezoną.

Vilniaus komandos vadovas Šarūnas Kuliešius sako, kad mėgina kalbinti pripažintą NHL veteraną.

„Jau prieš daugiau nei mėnesį pateikiau Dariui pasiūlymą. Bet nėra viskas taip paprasta. Penki vaikai ir verslas Floridoje atima visą laisvalaikį, todėl suderinti kad ir vienos savaitės kelionę yra tikrai sunku.

Manau, kad jis abejoja kažkiek, ar sugebėtų dėl savo užimtumo rasti laiko tinkamai parengti kūną žaidimui už Lietuvą, juo labiau, kad kartelė per jo karjerą užkelta labai aukštai.

Tačiau neabejoju, kad vien jo buvimas komandoje suteiktų teigiamą impulsą visiems – ir žaidėjams, ir visiems sporto mėgėjams, taip pat pasitarnautų ir ledo ritulio populiarinimui. Be to, pagal tai, ką matydavau jam su mumis treniruojantis – mano nuomone, jis būtų vienas rinktinės lyderių“, – teigė Š.Kuliešius.

Jau 43 metų D.Kasparaitis nuo 1991 metų žaidė Sovietų Sąjungos, vėliau Nepriklausomų valstybių sandraugos bei Rusijos rinktinėse.

Lietuvis su NVS rinktine 1992 metais iškovojo žiemos olimpinių žaidynių auksą, su Rusijos nacionaline komanda 1998 metais laimėjo sidabrą, o 2002-aisiais – bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius