Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į NHL išsiruošęs Rusijos ledo ritulininkas – sulaikytas

Rusijos ledo ritulininkas Ivanas Fedotovas, kuris neseniai pasirašė sutartį su „Philadelphia Flyers“ buvo sulaikytas gimtinėje – jis kaltinamas tuo, jog vengė karinės tarnybos.
Ivanas Fedotovas
Ivanas Fedotovas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ledo ritulys NHL

Gegužės 7 dieną su „Flyers“ rankomis sukirto vartininkas, kuris, atstovaudamas Rusijos olimpinio komiteto rinktinei, tapo olimpiniu vicečempionu Pekino žaidynėse.

NHL atstovai teigė, kad lyg yra susipažinusi su situacija, tačiau komentarų nepateiks.

Filadelfijos klubo operacijų prezidentas ir generalinis vadybininkas Chuckas Fletcheris patikino pranešimu, jog „Flyers“ yra susipažinę su pranešimais ir tiria situaciją.

I.Fedotovas sulaikytas penktadienį – tą pačią dieną, kai prasidėjo amerikietės krepšinio žvaigždės Brittney Griner teismas Rusijoje.

Krepšininkė yra laikoma Rusijoje nuo vasario mėnesio – ją sulaikė Maskvos oro uoste dėl esą narkotikų pėdsakų bagaže. B.Griner šalininkai teigia, kad Rusija tiesiog naudojasi sportininke keršydama už JAV palaikymą Ukrainai.

25-rių I.Fedotovas gimė Suomijoje, užaugo Rusijoje. Jis praleido pastaruosius metus Maskvos CSKA klube, turinčiame glaudžius ryšius su rusų armija.

Kaip skelbiama, vartininkas buvo sulaikytas Sankt Peterburge ir nuvežtas į armijos štabą. Jauni rusai privalo metus tarnauti armijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Fedotovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ivanas Fedotovas

Rusų vartininkai pastaruoju metu tapo paklausiomis prekėmis NHL: „Tampa Bay Lightning“ garbę gina Andrejus Vasiljevskis, Igoris Šesterkinas žaidžia „New York Rangers“, Sergejus Bobrovskis vilki „Florida Panthers“ aprangą.

I.Fedotovo sulaikymas gali priversti klubus susimąstyti dėl rusų kvietimo į NHL.

„Ivanas yra žaidėjas, kurį akylai stebėjome ir esame labai patenkinti jo tobulėjimu, – sakė Ch.Fletcheris. – Jis sužaidė keletą galingų sezonų KHL.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius