-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į rinktinę sugrįžęs D.Zubrus: apie metus be sporto ir „žvaigždę“ D.Kasparaitį

Lietuvos rinktinė Elektrėnuose pradėjo pasiruošimą pasaulio čempionato IB diviziono turnyrui. Pirmenybės vyks Kaune, o į stovyklą sugužėjo visi žinomiausi žaidėjai, tarp jų – ir 39-erių veteranas Dainius Zubrus.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Profesionalo karjerą baigęs, tačiau rinktinei svarbiame turnyre neatsisakęs padėti sportininkas Elektrėnuose vėl plušo su nacionaline komanda.

Vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris vokietis Berndas Haakė apie D.Zubraus vaidmenį komandoje kalbėjo: „Iškart matyti, kad Dainius Amerikoje netinginiavo ir ruošėsi rimtai. Puiki forma, profesionalus požiūris. Tai labai rimta jėga ir ant ledo, ir rūbinėje. Dabar mūsų laukia atsakinga užduotis rasti tinkamus partnerius Dainiui.“

Balandžio 22–28 dienomis dėl teisės varžytis IA divizione Lietuvos rinktinė „Žalgirio“ arenoje kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos rinktinėmis.

– Kokie įspūdžiai grįžus į Lietuvą? – žurnalistai paklausė Dainiaus Zubraus.

– Įspūdžiai labai geri. Šitoje arenoje seniai nečiuožiau, prisiminimai iš čia – geri, prisiminiau vaikystę. Vyrai dirba gerai, įspūdžiai labai smagūs. Fiziškai jaučiuosi normaliai, treniravausi nemažai, bet nelabai turėjau su kuo čiuožti. Dėl to norėjau sugrįžti ir sužaisti kelias draugiškas rungtynes ir kaip galima geriau pasiruošti.

– Kaip, jūsų akimis, atrodo rinktinė?

– Manau, kad šiais metais komanda geresnė nei paskutinį kartą, kai buvau sugrįžęs, jaunimas pasitempė: bėga, meta, įmuša. Viskas gerai.

– Kaip pats ruošėtės čempionatui?

– Čiuožiau gal tris kartus per savaitę, vaikščiojau į sporto salę. Fiziškai dariau viską, ką tada, kai žaisdavau. Realybė tokia, kad paskutines rungtynes žaidžiau prieš keletą metų, todėl reikia sugrįžti į tinkamus greičius, priprasti prie vyrų.

VIDEO: Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotė Elektrėnuose

– Ar po paskutinio NHL finalo dar buvo kažkokių pasiūlymų?

– Ne, aš ir agentui pasakiau, kad neieškotų. Atėjo toks laikas, kai sūnui – 15-ka, dukrai – 11-ka. Sūnus tuoj išeis iš namų, pradės mokytis. Man tie metai su šeima yra svarbesni.

– Gal su Dariumi Kasparaičiu susitinkate ant ledo Floridoje?

– Taip, čiuožiame ir kartu su juo.

– Ši rinktinė yra vadinama „Svajonių komanda“. Ar, jūsų akimis, toks pavadinimas tinka?

– Aš esu matęs daug gerų komandų ant popieriaus, bet reikia žaisti. Žiūrint pagal žaidėjus, tai jaunimas pasitempė, atvyko žaidėjų, kurių nebuvo. Žaidėjų yra gerų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotė

– Ar jaučiate spaudimą dėl to, kad čempionatas vyks Kaune?

– Nejaučiu. Manau, kad mes ruošiamės laimėti kiek galima daugiau. Bus pirmos rungtynės, vėliau galvosime apie antras ir trečias. Smagu žaisti Lietuvoje, savo žemėje.

– Kokia yra Dariaus Kasparaičio forma?

– Normaliai, jis treniruojasi, gal keičia šiek tiek savo požiūrį į sportą, nes buvo ilgiau nežaidęs. Bent tame lygyje, kur mes žaidžiam, tai jis žvaigždė (šypsosi). Kaip bus čia – pažiūrėsim.

– Ar pats pasiilgstate profesionalo rutinos?

– Nueinu į rungtynes, palaikau ryšį su San Jose komanda, jie pasiūlė man pasitreniruoti. Labiau pasiilgstu komandos atmosferos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius