Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 27 /23:17

Iki išsvajoto aukso – žingsnis: Lietuva per pratęsimą nukovė Ukrainą

Lietuvos ledo ritulio rinktinei iki išsvajotų aukso medalių ir kelialapio į aukštesnį divizioną trūksta žingsnio. Penktadienio vakarą Berndo Haake auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje po pratęsimo 5:4 pranoko Ukrainos ekipą. Šeštadienį mūsiškių laukia lemiama akistata dėl nugalėtojų vardo su Estija.
Rungtynių akimirka
Lietuvos rinktinė. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuviai po keturių mačų turi 11 taškų, estai – 10.

Visgi nors šeimininkai rungtyniauja nesustabdomai, lemiamame mače su estais šeštadienį bus būtina pergalė. Net pralaimėjimas per pratęsimą mūsiškius nublokštų į sidabro zoną.

Pirmo įvarčio šį kartą teko laukti kiek ilgiau nei 8 minutes. Po Dainiaus Zubraus ir Marko Kaleinikovo perdavimų iš kelių metrų sėkmingai pykštelėjo Danielis Bogdziulis – 1:0!

Visgi trumpam užmigę ant laurų, lietuviai tuoj pat buvo nubausti. Nors buvo įgiję kiekybinę persvarą, mūsiškiai praleido įvartį žaisdami penkiese prieš keturis varžovus. Pasižymėjo Viktoras Zacharovas (11:54).

Antrasis kėlinys kur kas geriau prasidėjo svečiams. Nerijus Ališauskas užsidirbo 2 baudos minutes, o Nikita Bucenka (22:01) puikiu metimu netruko tuo pasinaudoti – 2:1.

Pirmą kartą šiame čempionate lietuviai atsidūrė atsiliekančių vaidmenyje. Pirmą kartą pirmenybėse mūsiškiai praleido įvartį varžovams turint kiekybinį pranašumą.

Bet tai iš vėžių neišmušė. Lietuviai kuriam laikui neteko traumą patyrusio M.Kaleinikovo, bet kiekybinę persvarą fantastišku tolimu metimu į viršutinį vartų kampą įvarčiu pavertė Paulius Gintautas (28:48).

Kėlinio antroje pusėje lietuviai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Į ukrainiečių vartus buvo skirtas bulitas, bet Edgaras Rybakovas pergudrauti varžovų vartininko neįstengė.

Trečiojo kėlinio pradžia priklausė šeimininkams. P.Gintautas (45:39) puikiu reidu išvengė varžovų globos ir išvedė lietuvius į priekį – 3:2.

VIDEO: Darius Kasparaitis po pergalės prieš Ukrainą: rungtynių didvyris Paulius Gintautas

Kėlinio viduryje ukrainiečiai vėl buvo priversti žaisti be vieno žaidėjo ir tuo lietuviai netruko pasinaudoti. Ugnius Čyžas paleido dar vieną puikų metimą ir ketvirtą sykį pakėlė sirgalius iš savo vietų – 4:2.

Tačiau Ukrainiečiai baltos vėliavos nekėlė. Denisas Petruchno (55:20) pykštelėjo iš toli ir atgaivino svečių viltis, o pačią paskutinę minutę pakeitus vartininką šeštu aikštės žaidėju, Ukraina įmušė ir išlyginamąjį įvartį – pasižymėjo Dmytro Nimenko (59:23).

VIDEO: Ledo ritulio sirgaliai sveikina Lietuvos rinktinę

Visgi pratęsimas ilgai netruko. Arnoldas Bosas (61:04) pelnė pergalingą įvartį ir lietuviai iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės.

Turnyro lentelė:
1. Lietuva 4 3 1 0 0 22:8 11
2. Estija 4 3 0 1 0 9:3 10
3. Japonija 4 1 2 0 1 10:12 7
4. Ukraina 4 1 0 1 2 9:11 4
5. Kroatija 4 1 0 0 3 8:14 3
6. Rumunija 4 0 0 1 3 5:15 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius