-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunių ledo ritulio pasaulio čempionate lietuviai pralaimėjo estams

Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės paskutinėse rungtynėse Lietuvos U-18 rinktinė sudėtingame kaimynų mūšyje 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) nusileido Estijos bendraamžiams ir su viltimi laukia paskutiniųjų čempionato rungtynių. Rumunijos rinktinės pergalės bet kokia baigtimi atveju prieš Korėją, Lietuvos rinktinė iškovos bronzos apdovanojimus ir pakartos praėjusių metų pasiekimą.
Lietuva – Estija
Lietuva – Estija / hockey.lt nuotr.

Estai galingai atžygiavo iki mūšio su lietuviais, čempionate žaidę net tris pratęsimus ir visus juos laimėję.

Lietuviai šiose rungtynėse vertėsi be traumą dvikovoje su Kroatija patyrusio Eimanto Steponavičiaus, kuriam varžovai stipriai sutrenkė petį.

Dvikovą lietuviai sukeitę penketukus vietomis ir padarę pakeitimų juose. Lietuvos rinktinė turėjo neginčijamą persvarą pirmajame kėlinyje, du kartus buvo iššokę net dviese prieš vieną varžovų vartininką, tačiau nesugebėjo pelnyti įvarčio.

Estai sumaniai naudojosi pražangomis ir didžiąją dalį metimų atliko du kartus žaisdami daugumoje.

Besibaigiant kėliniui savo gynybos zonoje suklydo lietuviai ir estai progos nešvaistė – vienintelį kėlinio įvartį pelnė Mortenas Arantezas Jurgensas.

Pagal metimus lietuviai po pirmo kėlinio pirmavo 13-9.

VIDEO: 170408 LTU EST I kėlinys

Antrąjį kėlinį lietuviai pradėjo net keliomis „mirtinomis“ progomis, tačiau ir vėl neįmušė nė karto , patys buvo nubausti. Pabėgęs Artemijus Aleksandrovas (26:29) padidino Estijos pranašumą jau iki dviejų įvarčių.

Lietuvos rinktinė ir toliau tęsė atakas, o vienos metu galingai į viršutinį vartų kampą iššovė debiutantas Timonas Mažulis, pelnęs pirmąjį čempionato įvartį.

Lietuviai ir toliau niekaip negalėjo įmušti, o dar viena kiekybinė dauguma baigėsi kaip įprasta čempionate – įmušti daugumoje ir toliau nepavyko.

Lietuviai į varžovų vartus metė 8 kartus, estai atsakė 7 metimais.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Lietuviai čempionate taip ir nerealizavo nė vienos kiekybinės daugumos, metė daugiau nei varžovai, tačiau įvarčio nebuvo.

Iki rungtynių pabaigos likus dviems minutėms lietuviai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, tačiau greitai gavo įvartį į tuščius vartus ir rungtynės iš esmės baigėsi.

Estai šventė pergalę ir garantavo sau mažiausiai bronzos apdovanojimus.

VIDEO: 170408 LTU EST II kėlinys

„Komanda žaidė nerezultatyviai, puikiai rungtyniavo varžovų vartininkas. Estai žaidė gynybinė ledo ritulį, o mes negalėjome pramušti jų gynybos. Rinktinė čempionate sužaidė neblogai, laimėjome ir prieš Korėją, ir prieš Rumuniją, tačiau kai neįmuši, sunku laimėti kitose rungtynėse“,- sakė vyriausiasis rinktinės treneris Džeimsas Tibbettsas.

„Sunku pasakyti, kodėl neįmušė,. Pritrūko ir sėkmės. Galėjome laimėti ne tik šias rungtynes, turėjome laimėti ir prieš britus, tačiau nepavyko to padaryti. Iš esmės žaidėme gerai, gal pritrūko susižaidimo“,- po rungtynių sakė geriausiu čempionato žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas Patrikas Misiukas.

„Sunku kažką ir pasakyti. Stengėmės, kovojom, tačiau nepavyko. Esame labai nusiminę“,- po dvikovos sakė Dominykas Motiejūnas.

Iškilminga apdovanojimų ceremonija įvyks po paskutiniųjų čempionato rungtynių, kuriose lietuviai dabar jau sirgs už Rumuniją, nors tikėjosi palaikyti Korėją – pergalės prieš Estiją atveju Korėja rungtynėse su Rumunija lietuviams galėjo padovanoti auksą.

Pirmose paskutinės čempionato dienos rungtynėse Didžioji Britanija kovoje dėl išlikimo 6:3 (1:1, 1:1, 4:1) tik paskutiniame kėlinyje palaužė kroatus ir išsaugojo vietą A grupėje. Į II diviziono B grupę iškrito Kroatija.

Pasaulio jaunių ledo ritulio čempionato IIA diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Rumunija 4 3 0 1 0 18:7 10

2. Estija 5 1 3 0 1 17:16 9

3. Lietuva 5 2 2 0 2 15:12 8

4. Korėja 4 2 0 1 1 12:11 7

5. Didžioji Britanija 5 2 0 1 2 18:17 7

6. Kroatija 5 0 0 1 4 9:26 1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius