Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 15

Kaunas nuskambėjo užsienyje: amą atėmusi publika ir nesigėdinusi rusė

Penkias dienas Kaunas buvo dailiojo čiuožimo pasaulio dėmesio centre, o pasibaigus įspūdingam renginiui mūsų šalies adresu skrieja puikūs atsiliepimai iš užsienio. Tiesa, čempionatui karčių prieskonių pridėjo ne tik jo pabaigoje kilęs skandalas, bet ir jame šmirinėję rusai.
Šokių ant ledo laisvosios programos apdovanojimai
Šokių ant ledo laisvosios programos apdovanojimai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sausio 10–14 dienomis pirmą kartą Lietuvoje surengtas Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, kurio rengėjo teises Kaunas pernai perėmė iš jų atsisakiusio Budapešto.

Iš viso „Žalgirio“ arenoje buvo išdalinti keturi medalių komplektai – moterų, vyrų, porų ir šokių ant ledo kategorijose.

Ne visi apdovanojimai iškeliavo iš Lietuvos – mūsų ledo šokėjų pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius šeštadienį pasipuošė bronzos medaliais ir tapo pirmaisiais medalininkais iš Lietuvos nuo 2006 metų.

Bet ne tik tai buvo didžiulė Lietuvos pergalė. Po šauniai surengtų varžybų mūsų šalis sulaukė daug gerų atsiliepimų ir iš užsienio dailiojo čiuožimo gerbėjų ir atstovų.

„Turime pasirašyti peticiją, kad paverstume Kauną dailiojo čiuožimo sostine ir rengtume ten visas varžybas! Tai buvo pats geriausias visų laikų turnyras“, – žavėjosi socialinio tinklo „X“ vartotoja, pasivadinusi „Cher“.

Organizacinė ir sportinė čempionato dalys paliko įspūdį tiek renginyje dalyvavusiems, tiek jį stebėjusiems dailiojo čiuožimo žmonėms.

„Kaunas skyrė daugiausiai dėmesio ir rūpesčio tarptautiniam dailiojo čiuožimo renginiui kiek galiu prisiminti, įskaitant ir filmavimo kokybę. Puikiai padirbėta. Ačiū!“ – dėkojo apie čiuožimą rašantis amerikietis žurnalistas Jackie Wongas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius