Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune pirmąkart vykusias ISU kategorijos dailiojo čiuožimo varžybas laimėjo E.Kropa ir I.Righini

Kaune pasibaigė pirmą kartą Lietuvoje organizuotos tarptautinės dailiojo čiuožimo varžybos, kurios yra įtrauktos į Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) varžybų kalendorių.
Ivanas Righini
Ivanas Righini / „Scanpix“ nuotr.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vykusios varžybos sulaukė daugiau nei 130 dalyvių iš Austrijos, Baltarusijos, Švedijos, Rusijos, Italijos, Olandijos, Serbijos, Didžiosios Britanijos, Izraelio, Estijos, Latvijos ir, žinoma, Lietuvos.

Varžybose nugalėtojomis tapo ir dvi Lietuvos atstovės. Jaunių amžiaus kategorijoje pirmą vietą užtikrintai iškovojo dvylikametė Jogailė Aglinskytė, o suaugusių grupės nugalėtoja tapo Elžbieta Kropa, pasiekusi geriausią karjeros rezultatą ir net 7 taškais viršijusi pasaulio čempionato kvalifikacinius taškus už trumpąją programą.

Jogailė Aglinskytė taip pat pagerino savo asmeninį rekordą ir sulaukė labai gerų atsiliepimų iš visų varžybų teisėjų. Jaunių grupėje 4 ir 5 vietas taip pat iškovojo Lietuvos atstovės Katryna Birgėlaitė ir Selina Kaneda.

Jaunimo amžiaus grupėje merginų tarpe pirmąją vietą užėmė Latvijos čiuožėja Polina Andrejeva, o Lietuvos atstovės Greta Morkytė ir Dominyka Molevičiūtė atitinkamai užėmė 5 ir 9 vietas.

Vaikinų tarpe nugalėtoju tapo Švedijos čiuožėjas Nikolajus Majorovas – garsaus Švedijos čiuožėjo, Europos ir pasaulio čempionatų dalyvio Aleksandro Majorovo brolis.

Suaugusių grupėje lygių sau neturėjo Italijos čiuožimo žvaigždė – Ivanas Righini. Šis sportininkas taip pat yra daugkartinis Europos ir pasaulio čempionatų dalyvis.

ISU jau paskelbė, jog Lietuvai patikėta teisė organizuoti ir vieną iš pasaulio jaunimo „Grand Prix“ etapų, kuris į Kauną sukvies daugybę aukšto lygio čiuožėjų iki 21 metų amžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius