Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Ledinis“ nutarimas: atimtos varžybos iš Maskvos ir skirta parama Ukrainai

Tarptautinė čiuožimo federacija (ISU) paskelbė, jog Rusijai nebus leista rengti dailiojo čiuožimo pasaulio taurės varžybų bent metus. To priežastis – trečią mėnesį skaičiuojama Rusijos agresija Ukrainoje.
Kamila Valijeva
Kamila Valijeva / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Rusijoje dailusis čiuožimas yra viena populiariausių sporto šakų, bet pirmadienį sulaukė naujo kirčio.

Tarptautinė čiuožimo federacija (ISU) jau anksčiau buvo suspendavusi Rusiją ir Baltarusiją nuo tarptautinių varžybų, o pirmadienį patvirtino, kad Maskva negalės rengti lapkričio 25-27 d. planuotų „Grand Prix“ varžybų.

Šios varžybos Rusijoje nevyks pirmą kartą nuo 1996 metų.

Be to, Rusijos ir Baltarusijos delegacijos nebus kviečiamos į ISU generalinę asamblėją birželį, o šių šalių atstovai negalės pretenduoti į vadovaujančias pozicijas.

Be to, ISU patvirtino solidžią paramą Ukrainai. Nuspręsta skirti 195 tūkst. eurų Ukrainos čiuožimo federacijai, kuri galėtų šią sumą skirti savo šalies sportininkams.

VIDEO: „Azov“ pulko pasidalintame įraše kalba besislepiantys vaikai: „Noriu pamatyti saulę...“

Dėl Kremliaus pradėto karo Ukrainoje ir Rusijos, ir ją palaikančios Baltarusijos atletams neleidžiama startuoti daugumos sporto šakų tarptautinės varžybose.

Jungtinių Tautų skaičiavimais, bent 2435 civiliai Ukrainos gyventojai buvo nužudyti okupantų, nors nerimaujama, kad tikrasis aukų skaičius yra ženkliai didesnis. Be to, daugiau nei 5,2 mln. ukrainiečių buvo priversti palikti rusų karių bombarduojamą šalį.

VIDEO: Menininkai šokiu bando atskleisti kontrastą tarp beveik 2 mėnesius trunkančio karo Ukrainoje ir prezidento rinkimų Prancūzijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius