Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio čempionate – dar viena netikėta „Juodupės“ klubo pergalė

Lietuvos ledo ritulio čempionate ir toliau stebina „Juodupės“ klubas, kuris šeštadienį namų rungtynėse 4:0 (1:0, 0:0, 3:0) įveikė Kauno „Baltų ainius“. Tai buvo pirmosios rungtynės sezone, kai „sausainį“ užsidirbo „Juodupės“ klubo vartininkas Donatas Žukovas, nepraleidęs nė vieno įvarčio.
„Juodupė“ – „Baltų ainiai“
„Juodupė“ – „Baltų ainiai“ / M.Stalionytės nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Juodupė planavo ledo ritulio šventę savajame kaimelyje, tačiau planus pakoregavo orai. Juodupėnai liejo ledą, ruošėsi dvejoms savaitgalio rungtynėms, bet po lietaus rungtynes teko perkelti į kaimyninį Rokiškį.

Tai nesugadino šventės juodupėnams, o Kauno ledo ritulininkams tapo savotišku peiliu po kaklu. Nežaidę atvirame ore ir ant natūralaus ledo kauniečiai taip ir nerado savojo žaidimo.

„Juodupė“ varžovus savo pranašumu įtikino ne iškart. Pirmajame kėlinyje po Elvino Malciaus įvarčio išsiveržę į priekį, aikštės šeimininkai savo pranašumą dar trimis įvarčiais įtvirtino tik paskutiniojo kėlinio antrojoje pusėje. Iš pradžių Sergejus Obožinas, o vėliau dviem įvarčiais Lietuvos rinktinės gynėjas Artūras Katulis pasiuntė kauniečius į nokautą.

Beje, kaunietis buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Remigijus Guoga antrajame kėlinyje galėjo išlyginti rezultatą ir pakeisti rungtynių eigą, tačiau neįmušė baudinio.

Po šios pergalės „Juodupė“ bando pakilti iš autsaiderių grupės turnyrinėje lentelėje ir vytis lyderius. Įsitvirtinę ketvirtojoje vietoje juodupėnai užsitikrintų teisę kovo mėnesį dėl medalių kovoti finaliniame ketverte.

„Juodupė“ – „Baltų ainiai“ 4:0 (1:0, 0:0, 3:0).

„Juodupė“: A.Katulis 2, E.Malcius, S.Obožinas po 1 įvartį.

M.Stalionytės nuotr. /„Juodupė“ – „Baltų ainiai“
M.Stalionytės nuotr. /„Juodupė“ – „Baltų ainiai“

Dirbtinio ledo aikštelėje po atviru dangumi „Rokiškio“ ledo ritulininkai šeštadienį namuose atvirojo Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse 6:9 (2:1, 2:6, 2:2) nusileido Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija) komandai.

„Rokiškis“ rimtai nusiteikė kovai ir norėjo pasiekti revanšą po skaudaus pralaimėjimo rusams prieš pat Naujuosius metus rezultatu 1:2. Tačiau ir antroji rusų išvyka į Lietuvos šiaurę baigėsi pergale prieš „Rokiškį“.

Rokiškėnai rimtai ėmėsi kovos šioje dvikovoje ir po jaunųjų Dominyko Deksnio ir Kasparo Falko įvarčių pirmavo 2:0. Rusai dar pirmojo kėlinio pabaigoje sušvelnino rezultatą.

Antrajame kėlinyje svečiai pačioje kėlinio pradžioje išlygino rezultatą 2:2, tačiau Simas Sakaitis ir D.Deksnys vėl grąžino„Rokiškiui“ dviejų įvarčių persvarą 4:2.

Rusai ne juokais supyko ir dviem įvarčiais per 20 sekundžių išlygino rezultatą 4:4. Vėliau rokiškėnai sužaidė tragiškas pusantros minutės, kai svečiai dukart išnaudojo kiekybinę persvarą, pelnė dar vieną įvartį ir atitrūko 7:4.

Trečiajame kėlinyje „Rokiškis“ dar bandė grįžti į kovą dėl pergalės, sušvelnino rezultatą iki 5:7, tačiau dar du svečių įvarčiai nubraukė visas lietuvių pastangas.

„Delovaja Rus“ po šios pergalės dar labiau įsitvirtino pirmojoje čempionato vietoje.

„Rokiškis“ – „Delovaja Rus“ 6:9 (2:1, 2:6, 2:2).

„Rokiškis“: D.Deksnys, S.Sakaitis po 2, K.Falkas, L.Butylkinas po 1 įvartį.

„Delovaja Rus“: A.Zubenka 4, J.Aleksejevas, P.Fominychas, D.Ščikačichinas, D.Babičius, M.Baikejevas po 1 įvartį.

Turnyro lentelė:

1. Kaliningrado „Delovaja Rus“ 11 9 1 1 0 75:37 30
2. Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“ 12 8 0 1 3 65:51 25
3. Kauno „Baltų ainiai“ 14 7 1 0 6 67:63 23
4. „Juodupė“ 13 5 1 1 6 58:58 18
5. „Rokiškis“ 13 4 0 1 8 54:75 13
6. Vilniaus „Ober-Haus“ 12 3 1 0 8 56:68 11
7. Vilniaus „Hockey Punks“ 11 2 1 1 7 40:63 9

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius