Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio čempionato starte „braliukai“ gavo stiprų kanadietišką sprigtą

Čekijoje prasidėjusiame pasaulio ledo ritulio čempionate mūsų kaimynė Latvijos rinktinė gavo šaltą kanadietišką dušą.
Pasaulio ledo ritulio čempionatas: Latvija – Kanada
Pasaulio ledo ritulio čempionatas: Latvija – Kanada / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kanada

Pirmosiose A grupės rungtynėse Prahoje latviai buvo sumalti į miltus ir pralaimėjo vieniems turnyro favoritų - 1:6.

Mačo pradžia kaimynams nieko blogo nežadėjo. Starte kanadiečiai tik pratinosi prie neįprastų jiems aikštelės išmatavimų, tačiau sužaidus beveik pusę kėlinio įvarčiai pradėjo kristi vienas po kito.

Iš pradžių pasižymėjo „Colorado Avelanche“ puolėjas Nathanas Mackinnonas (9:57), iš karto po jo ritulį į braliukų vartus pasiuntė „Dallas Stars“ narys Jasonas Spezza (13:04), o triuškinimą jau pirmajame kėlinyje pradėjo pirmojo įvarčio bendraklubis Mattas Duchene'as (14:11).

Po pertraukėlės latviams sekėsi ne ką geriau. Kanadiečiai buvo kur kas greitesni ir staigesni už savo varžovus ir antrajame kėlinyje įmušė dar du įvarčius. Vos prasidėjus antram kėliniui, ritulį į Ervino Mustukovo ginamus vartus pasiuntė „Los Angeles Kings“ dešinysis puolėjas Tyleris Toffoli (22:20). Nepraėjus nei minutei (23:04) antrą savo įvartį įmušė J.Spezza.

Po šio įvarčio Latvijos naujasis treneris Aleksandras Belavskis pripažino klydęs. Tarsi bokso kriaušę Latvijos rinktinę daužiusiems kanadiečiams strategas pasiūlė naują iššūkį. Vietoj 5 įvarčius praleidusio ir 15 smūgių atrėmusio E.Mustukovo į aikštę išleido veteraną Edgarą Masalskį.

Po šio manevro latvių žaidimas tapo kur kas ramesnis, o įpusėjus trečiam kėliniui (52:06) Kasparui Daugaviniui netgi pavyko pelnyti paguodos įvartį.

Visgi savo įvartį praleido ir E.Masalskis. Dvikovos pabaigoje (59:37) už pražangą prieš Sidney Crosby buvo skirtas bulitas į latvių vartus, kurį ryškiausia "Klevo lapų" žvaigždė pats ir realizavo - 6:1.

Kitas rungtynės latviai žais rytoj su turnyro šeimininkais čekais. Be latvių ir kanadiečių A grupėje taip pat rungtyniauja švedai, čekai, šveicarai, prancūzai, vokiečiai ir austrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius