Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos biatlonininkai sezoną pasitinka naujomis ambicijomis ir „ledine“ apranga

Jų slidės ir šautuvai jau paruošti naujoms sezono kovoms. Geriausi šalies biatlono meistrai šį savaitgalį pradės beveik penkis mėnesius trunkantį varžybų kelią.
Lietuvos biatlono rinktinės spaudos konferencija
Lietuvos biatlono rinktinės spaudos konferencija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kažkada Lietuvos biatlono rinktinė buvo atsidūrusi atletų aprangą skaičiuojančio reitingo apačioje dėl ryškios geltonos spalvos.

Bet pastaraisiais metais lietuviai stipriai padirbėjo tuo klausimu, nors tam kartais prireikia neįprastų veiksmų.

Aleksandras Pogrebnojus su fotoaparatu buvo įlindęs į didelį ledo šaldytuvą, kad papuoštų Lietuvos biatlono rinktinę naujam sezonui.

Ne pirmą sezoną šios sporto šakos atletams sportinę aprangą kuriantis drabužių dizaineris šįkart pasitelkė nacionalinių spalvų derinį, kuriame dominuoja tamsiai žalia.

Ją išgryninti ir teko lįsti į pažįstamo menininko šaldytuvą ir fotografuoti ledą. Ant aprangos nugaros dalies iš šalies lakūnų Dariaus ir Girėno lėktuvo perimtas šriftas, tik užrašas kiek pakeistas: Lithuania.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos biatlono rinktinės spaudos konferencija
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos biatlono rinktinės spaudos konferencija

„Džiaugiuosi, kad federacija skiria daug dėmesio aprangoms. Jau daug metų keičiasi mūsų įvaizdis, o aš jaučiuosi su aprangomis labai gerai. Kaip pasakojo Aleksandras, buvo fotografuotas ledas, o žinant tai, vilkėti tokią aprangą apima geras jausmas“, – buvo patenkintas vienas Lietuvos biatlono rinktinės lyderių Tomas Kaukėnas.

„Dar galima buvo prašauti aprangą kai kuriose vietoje, – juokavo A.Pogrebnojus. – Atrodo gerai, bet svarbiausia, kad jiems sektųsi varžybose – apranga ten jau bus antraeilis dalykas.“

Ilgametei rinktinės narei gimė sūnus

Po stovyklų ant Suomijos ir Norvegijos sniego Lietuvos biatlonininkai jaučiasi gerai pasirengę sezonui.

Penkių atletų komandos sudėtis kiek pasikeitė, nes pirmą kartą sezoną pradeda be Dianos Rasimovičiūtės.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Rasimovičiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Diana Rasimovičiūtė

Penkis kartus olimpinėse žaidynėse dalyvavusi 35 metų sportininkė baigė karjerą ir atsidėjo motinystei – jai prieš penkias savaites gimė sūnus Tomas.

Pasitraukė ir Rokas Suslavičius, kuris ir praėjusį sezoną startavo tik kartą, bet prie biatlono jis prisideda viešindamas šią sporto šaką.

Rinktinės branduolyje liko trys panašaus pajėgumo vyrai – Tomas Kaukėnas, Karolis Dombrovskis ir Vytautas Strolia bei dvi moterys – Natalija Kočergina ir Gabrielė Leščinskaitė.

Nustatant šio sezono tikslus jiems teko atsisukti į praėjusį sezoną, nes dabar yra noras pagerinti buvusius rezultatus.

Suprasti akimirksniu

  • Praėjusį sezoną Lietuvos biatlonininkai labiausiai didžiavosi šiais pasiekimais:
  • K.Dombrovskis Europos čempionate užėmė 6 vietą 20 km asmeninėse lenktynėse, didžiąją rungties dalį šliuožęs lygiai su lyderiais.
  • Pasaulio pirmenybėse V.Strolia fiksavo 26 vietą, o N.Kočergina – 27-ąją.
  • Vyrų rinktinė Nacijų taurės įskaitoje užėmė 20 vietą (moterų – 24-ąją).

Dabar Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas kelią tikslą Europos čempionate taikytis į 15 geriausių ir estafetėje, ir bent vienam atletui asmeninėse varžybose.

Pasaulio čempionate A.Daugirdas norėtų matyti bent vieną atletą 20-uke, o du – 30-uke. Vyrų rinktinei keliamas tikslas būti tarp 18-os geriausių komandų.

„Tokio trenerio dar neturėjome“

„Su nauja apranga tikrai turime judėti pirmyn. Pagrindinis tikslas – pagerinti vietas estafetėje ir asmeninėse varžybose.

Įdirbis geras, nebuvo traumų ir ligų – o tai svarbiausia“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Sergejus Sakalovskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos biatlono rinktinės treneris Sergejus Sakalovskis (kairėje) ir Ruslanas Nikitinas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lietuvos biatlono rinktinės treneris Sergejus Sakalovskis (kairėje) ir Ruslanas Nikitinas

Antrus metus komandą treniruojantis baltarusis, dirbantis drauge su Ruslanu Nikitinu, jaučiasi pritapęs tarp lietuvių.

„Malonu dirbti Lietuvoje, labai malonūs žmonės – tokių pasišventusių žmonių retai taip būna“, – sakė S.Sakalovskis.

Ir lietuviai patenkinti treneriu, kuris po Pjongčango olimpinių žaidynių pakeitė specialistą iš Estijos.

„Esu patenkintas, fiziškai ir psichologiškai jaučiuosi pasistūmėjęs į priekį. Šis treneris atnešė naujovių“, – sakė V.Strolia.

„Tokio gero trenerio dar neturėjome, – pabrėžė K.Dombrovskis. – Jis domisi naujovėmis, yra dirbęs su Baltarusijos biatlono žvaigždėmis, garsiu austrų treneriu.

Padaugėjo jėgos treniruočių, daug veiksmo sporto salėje – tai vienas esminių skirtumų.“

A.Daugirdas pažymėjo, kad po 40 proc. sumenkusio finansavimo praėjusį sezoną, balansas sugrįžo į senas vėžes dėl solidžių rezultatų 2018 metais Pjongčange.

O jauniausia rinktinė narė G.Leščinskaitė įsitikinusi, kad ne mažiau svarbus dar vienas jausmas: „Kai komandoje gera atmosfera, gera ir psichologinė būsena.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Dombrovskis ir Gabrielė Leščinskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolis Dombrovskis ir Gabrielė Leščinskaitė

Jų pirmasis startas bus Estešunde. Švedijoje lietuviai pateks į Krištolinį gaublį besitaikančių biatlono lyderių medžioklės plotus.

26 metų norvegas Johannesas Bo praėjusį sezoną nukarūnavo pripažintą biatlono princą Martiną Fourcade'ą, bet lietuviai jau įsitikino, kad prancūzas yra alkanas titulų vėl.

„Scanpix“ nuotr./Martinas Fourcade'as
„Scanpix“ nuotr./Martinas Fourcade'as

„Norvegijos čempionate pamatėme, kad Martinas Fourcade'as nenuleidžia rankų po nesėkmingo sezono ir laimėjo nepaisant dviejų klaidų šaudant. Jis parodys ką gali. Norvegai – nespindėjo, o vokiečiai startavo sėkmingai, – įžvalgomis dalinosi K.Dombrovskis. – Lyderiai išliks, bet ar Bo taip ryškiai lyderiaus nežinau – kol kas yra abejonių. Nuo tik įdomiau.“

Tarp moterų prognozuojamas italių dominavimas – praėjusį sezoną triumfavo Dorothea Wierer, o antra bendroje įskaitoje finišavo Lisa Vittozzi.

Trečią vietą užėmusi Slovakijai atstovavusi rusė Anastasija Kuzmina baigė karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius