Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 06 /20:50

Lietuvos jauniai pasaulio ledo ritulio čempionato grupės varžybas baigė sutriuškindami kroatus

Lietuvos jaunių (U-18) ledo ritulio rinktinė paskutinėse pasaulio čempionato II diviziono A grupės rungtynėse 6:0 (3:0, 1:0, 2:0) sutriuškino bendraamžius iš Kroatijos.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / "Energija" nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Lietuvos rinktinė paskutinėse rungtynėse pateikė šiek tiek staigmenų varžovams. Vartų ginti stojo antrasis komandos vartininkas Simas Baltrūnas, kuris jau buvo spėjęs sublizgėti baudinių serijoje rungtynėse su Korėja. Smegenų sukrėtimą patyrusį Roką Bazį aikštelėje pakeitė pasveikęs Mauras Baltrukonis.

Pirmojo įvarčio ilgai laukti nereikėjo – lietuviai puikiai sugebėjo pasinaudoti žaidėjų skaičiaus persvara aikštęje ir jau antrą žaidimo metu varžovų vartininkas traukė ritulį iš savo vartų (1:50 – Ilja Četvertakas po Daniel Bogdziul perdavimo). Antrą įvartį po įspūdingo reido smeigė pats komandos kapitonas D. Bogdziul (5:19 – po Kosto Kirilovo perdavimo).
Po minutės Kraotijos rinktinės vartininkas griebėsi už galvos – Domininykas Bisturys pasiuntė ritulį į vartus (6:20 – po Manto Marcinkevičiaus perdavimo). Kroatijos rinktinės startegai nedelsdami reagavo ir pakeitė savo vartininką.

„Gal jums reikėtų priminti ledo ritulio istorinius pavyzdžius, kaip greitai galima pralaimėti „laimėtas“ rungtynes? – rūbinėje po pirmo kėlinio savo auklėtinių klausė vyriausiasis rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas. – Jeigu leisime varžovams pelnyti kokį nors kvailą įvartį, jie pajaus žaidimo skonį ir po to turėsime lakstyti už galvų susigriebę“.

Esu įsitikinęs, kad mes esame verti bent sidabro

Treneris pastebėjo, kad įmušę tris įvarčius vaikinai atsipalaidavo. „Muškite dažniau į vartus. Juk esame nemažai kalbėję, kad žaisdami daugumoje turime žaisti per gynėjus.  Kol kas nebuvo nė vienos atakos per juos. Duokite jiems ritulį, puolėjai, o gynėjai tegul meta į vartus, tik nepamirškite, kad kažkas tuo metu turi būti prie vartų, kad pataisyti metimą“, – savo žaidėjų prašė treneris.

Įpusėjus antram kėliniui lietuviai įmušė ketvitą įvartį (32:08 – D. Bogdziul po I. Četvertako perdavimo).

Penktą įvartį įmušė ketvirto kėlinio pradžioje, pasinaudoje žaidėjų persvara aikštėje (4:08 – Paulius Gintautas po Danieliaus Nomanovo perdavimo). Šeštą įvartį pelnė D. Nomanovas paskutinę rungtynių minutę (59:26 po Ugniaus Čižo perdavimo).

Geriausiu Lietuvos komandoje šiose rungtynėse buvo pripažaintas vartininkas Simas Baltrūnas, o viso čempionato metu – vartininkas Donatas Žukovas, kuriam buvo įteiktas „Tissot“ laikrodis.

„Iki septintos valandos vakaro esame pirmoje vietoje. Žinoma, apmaudu, kad toliau ne viskas priklauso nuo mūsų, bet gal fortūna mums nusišypsos ir mes pakilsime ir iki paties aukščiausio laiptelio. Esu įsitikinęs, kad mes esame verti bent sidabro, – rūbinėje po pergalės kalbėjo komandos vadybininkas Andrejus Korneičiukas. – Ačiū jums už tokį puikų čempionatą, kurį padovanojote visai Lietuvai“.

Primename, kad galutinė Lietuvos rinktinės padėtis turnyrinėje lentelėje priklauso nuo kitų dviejų rungtynių rezultatų. Čempionai paaiškės apie vidurnaktį.

ATNAUJINTA 20.50 VAL. Trečią pergalę iškovojo bei iš lyderės pozicijos Lietuvos (11 tšk.) ekipą išstūmė Pietų Korėjos (12 tšk.) rinktinė. Korėjiečiai 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) privertė pasiduoti ketvirtojoje pozicijoje likusius Didžiosios Britanijos (5 tšk.) bendraamžius. Galutinė medalius jau užsitikrinusių lietuvių vieta paaiškės po Rumunijos ir Olandijos mačo vėlų penktadienio vakarą.

II diviziono A grupė
Vieta Komanda R. Perg. P.p.pr. Pr.p.pr. Pral. Įv.sant. Taškai
1. Pietų Korėja 5 3 1 1 0 17:12 12
2. Lietuva 5 3 1 0 1 22:11 11
3. Rumunija 4 3 0 0 1 15:10 9
4. Didžioji Britanija 5 1 1 0 3 16:27 5
5. Kroatija 5 1 0 1 3 8:23 4
6. Olandija 4 0 0 1 3 11:16 1

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius