-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos rinktinė Taline stos į viską lemsiančias grupės rungtynes

Estijos sostinėje Taline „Turkish Airlines Baltic Challenge Cup“ turnyre rungtyniaujanti Lietuvos rinktinė šiandien kils į lemiamą grupės mačą, kuris nulems galutinę poziciją pirmenybėse.
Lietuvos rinktines treniruotė
Lietuvos rinktines treniruotė / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Po vakar dienos mačo, kuriame šeimininkai estai 2:3 nusileido Ukrainai, turnyro A grupėje įsivyravo nežinomybė. Prieš paskutinį turą mūsų šalies rinktinė vis dar gali užimti visas tris pozicijas grupėje, o pergalė garantuotų kovą dėl aukso su pirmąją vietą B grupėje užsitikrinusiais latviais.

Lygiai tokioje pačioje situacijoje mūsų šalies atstovai buvo ir praėjusiais metais Vilniuje vykusiame turnyre, bet tuomet pralaimėjimas prieš Baltarusiją nubloškė mus į trečiąją poziciją grupėje ir atėmė viltis pakovoti dėl aukso. Visgi, Lietuvos rinktinės trenerio Danielio Lacroix teigimu, tokie mačai, kuriuose atsiranda didelis spaudimas dėl galutinės pozicijos, yra labai svarbūs jauniausiems rinktinės nariams.

„Tokios rungtynės yra labai geros kaupiant patirtį būsimoms kovoms. Dauguma mūsų vaikinų dar jauni, tad kiekvieną kartą žaidžiant tarptautinius mačus, ir ypač tokius, kurie turi didelę svarbą turnyrinei lentelei, mes galime kaupti patirtį, kuri mums pravers ateityje. Tokie trumpi turnyrai suteikia papildomo spaudimo norint kovoti dėl pirmos vietos, bet mes tam ir susirinkome į šį turnyrą, kad prieš šios dienos mačą viską laikytume savo rankose ir pergalės atveju galėtume kovoti dėl pirmos vietos turnyre. Manau, kad ir pernai būdami tokioje pačioje situacijoje mes žaidėme visai gerai, bet mums tuomet šiek tiek nepasisekė“, - po rytinės treniruotės šeštadienį kalbėjo kanadietis.

Po pirmojo mačo Lietuvos rinktinės stovyklą paliko du žaidėjai: į Rygos „Dinamo“ klubą sugrįžo gynėjas Nerijus Ališauskas, o puolime nematysime Mauro Baltrukonio. Visgi, rinktinė sulaukė ir pastiprinimo – vakar iš Norvegijos prie komandos prisijungė „Comet“ puolėjų duetas Paulius Gintautas ir Ugnius Čižas, o šiandien atvyksta labiausiai patyręs rinktinės narys Artūras Katulis.

Po šiandienos rungtynių paaiškės ir Lietuvos rinktinės varžovė rytojaus rungtynėse. Pergalės atveju lietuviai dėl aukso kausis su Latvijos klubų rinktine, o patyrus nesėkmę tektų susitikti su Rumunijos arba Kazachstano atstovais.

Rungtynių su Estija startas – 19:00 val. Susitikimą tiesiogiai galėsite stebėti asociacijos „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius