-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Kieras: „Norisi tikėti, jog ši rinktinė gali prasimušti į aukštumas, kuriose dar nesame buvę“

Iki nenumaldomai artėjančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovų pradžios Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22-28 dienomis liko vos 22 dienos, o hockey.lt iki pat čempionato pradžios kasdien jums pateiks 22 įdomiausius faktus apie šį čempionatą, „mūsų svajonių komanda“ pavadintą Lietuvos rinktinę ir kitas įdomybes.
Lietuva – Latvija
Lietuva – Latvija / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

22 – būtent tiek žaidėjų gins Lietuvos rinktinės garbę šiame čempionate.

Sezonus jau pabaigę Lietuvos nacionalinės rinktinės ledo ritulininkai į pirmąją treniruotę susirinko jau kovo 22 dieną, o dėl 22-iejų vietų rinktinėje nusimato atkakli ir bekompromisė kova. Dėl savo vietos pasaulio pirmenybėse kovos net 36 ledo ritulininkai, o skirtingai nei pastaraisiais metais, šį kartą konkurencijos netrūks kiekvienoje pozicijoje.

Į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą pateko 11 gynėjų, 20 puolėjų ir 5 vartininkai, o net 30 iš jų jau yra gynę Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę. Tarp 6 potencialų rinktinės naujokų yra ne tik penki jauni žaidėjai, tačiau ir 45-erių metų Darius Kasparaitis, kuris po pastaruosius penkis metus trukusių pasirodymų Lietuvos čempionate, pagaliau įgijo teisę atstovauti mūsų šalies nacionalinei rinktinei.

Dar prieš pasaulio čempionatą buvo kalbama, jog Lietuva turės savo „svajonių komandą“, o apie tai, kad ši rinktinė bus geriausia visų laikų mūsų šalies rinktinė pripažįsta ir daugiausiai patirties rinktinėje turintis Mindaugas Kieras.

Andrej Basevič nuotr./Mindaugas Kieras
Andrej Basevič nuotr./Mindaugas Kieras

„Manau, kad ši rinktinė tikrai bus geriausia mūsų rinktinė. Veteranai, kurie sutinka atvažiuoti į rinktinę žino koks mūsų laukia čempionatas ir kokia jiems teks atsakomybė. Visi supranta kokie yra mūsų tikslai bei reikalavimai. Norisi tikėti, jog ši rinktinė gali nugriauti sienas ir prasimušti į aukštumas, kuriose dar nesame buvę. Manau, kad tai yra pajėgi komanda, kurioje viskas prasidėjo savu laiku. Visi žaidėjai atvyksta kaip galima anksčiau ir tai tikrai yra svajonių komanda, kurioje nori žaisti bet kuris Lietuvos žaidėjas. Šioje rinktinėje rungtyniauti yra tikra privilegija“, – hockey.lt atskleidė gynėjas.

Dėl vietos nacionalinėje ekipoje ledo ritulininkai kovos ne tik treniruotėse, tačiau ir keturiuose kontroliniuose mačuose. Iš pradžių rinktinė balandžio 8 dieną, 17 valandą ir balandžio 9 dieną, 19 valandą Vilniaus pramogų arenoje dukart išbandys jėgas su Latvijos klubų rinktine.

Po savaitės lietuviai išskris į Didžiąją Britaniją, kur balandžio 14 dieną, 19 valandą Milton Keinse ir balandžio 15 dieną, 17 valandą Koventryje sužais dvejas draugiškas rungtynes su Didžiosios Britanijos rinktine, kuri praėjusiais metais laimėjo IB divizioną ir ruošiasi IA diviziono kovoms Budapešte (Vengrija).

Pasaulio čempionato IB diviziono kovose Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22 -28 dienomis Lietuvos rinktinė dėl teisės žaisti IA divizione paeiliui kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos rinktinėmis. Bilietus galima įsigyti bilietai.lt puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius